USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Більше половини іграшок в Україні - небезпечні для дітей

14 Грудня 2012 15:37
Приблизно 60% перевірених іграшок, які продають в українських магазинах, не відповідають технічним стандартам і можуть зашкодити здоров’ю дітей.

Про це інформує сайт «The Kiev Times».

Як повідомив начальник управління ринкового нагляду Держспоживінспекції Сергій Кияниченко, за результатами моніторингу товарів дитячого асортименту, 154 тисячі іграшок із понад 255 тисяч перевірених у магазинах країни «забракували».

«Практично кожен другий зразок дитячого асортименту не відповідає технічним стандартам», - зазначив Кияниченко. За його словами, відповідно до закону України, з постачальників та реалізаторів такої продукції стягуються штрафи, а товар вилучається з продажу.

За інформацією минулорічного дослідження, у 90% випадків - це іграшки китайського виробництва, які реалізуються і дрібними підприємцями, і великими торговельними мережами.

Сумну статистику оприлюднив і центр «Еко-Згода». За інформацією дослідників, третина дитячих іграшок в магазинах СНД містить токсичні метали.

Варто зазначити, що висока концентрація токсичних металів може призвести до ракових захворювань, порушення репродуктивних функцій, імунної і нервової систем.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus