USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волинянину не дали «нажитися» на картоплі

1 Жовтня 2012 17:07
Волинський підприємець уклав з одним з ковельських закладів освіти договір про постачання картоплі за завищеною ціною.

Про це повідомив начальник Державної фінансової інспекції в області Анатолій Омельчук під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації 1 жовтня.

Зі слів головного фінінспектора області, у лютому цього року один із підприємців уклав договір щодо реалізації картоплі з одним із закладів освіти у Ковелі. Загалом бізнесмен мав поставити 76 тонн за ціною 2,4 гривні за кілограм. Тож сума угоди мала становити 182 тисячі гривень.

Однак, Держфінінспекція спільно з прокуратурою в області провели перевірку цього факту закупівлі картоплі. Врешті, вони визначили, що одна з позицій договору передбачала, що за умов зниження середньорегіональної ціни на картоплю ціна постачання також має знижуватися. Однак, цей пункт угоди не застосовували.

Після здійснення порівняння цін встановили їх завищення і зайве використання бюджетних коштів на загальну суму в межах 20 тисяч гривень. Наразі ж підприємець доставив 25 тонн картоплі на суму 43,6 тисячі гривень.

Тож контролюючі органи прийняли рішення зобов’язати постачальника довести різницю кількості картоплі, яка була завезена, і ціну до середньорегіональної.

Утім, таке вирішення проблеми не вдовольнило голову Волинської ОДА Бориса Клімчука. Мовляв, підприємець виконав своє основне завдання: подорожче продати свій товар.

Натомість, губернатор порадив Анатолію Омельчуку «розкручувати цю тему» і зобов’язав вжити заходів задля повернення нераціонально використаних державних грошей назад у казну. А надалі – детальніше слідкувати за умовами оформлення подібних договорів.

«В принципі, протокол є. Відділ освіти вже вживає заходи сам, для того, щоб розкрутити», - зазначив Омельчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
SET Показати IP 2 Жовтня 2012 07:56
В минулому році міськрада уклала подібний договір про закупівлю картоплі по завищеній ціні для дитсадочків. Який фінал цієї "комедії" не знає мабуть ніхто, так як і не знає ніхто про те, хто з посадовців поніс відповідальність за укладення такого договору і подальшого його виконання... До журналістів ВН: підніміть цю тему і їм подібні.Людям буде цікаво читати про таке. А то пишите про те що робить Палиця у вільний час і як нігерієць не любить картоплю. Сміх, а не новини. Займіться цікавими фактами, розслідуваннями... Чи може слабо, бо наїдуть державні керманичі???
Василь Показати IP 2 Жовтня 2012 08:51
особливо школи-інтернати перевірити, там скуповлюють мох і болото по завищеним цінам((((
ЛУЧАНКА Показати IP 2 Жовтня 2012 10:37
чИТАЄШ ХОЧЕТЬСЯ СМІЯТИСЯ І ПЛАКАТИ.Як розумні люди заробляють грошенята на пустому місці.Та ж ви горе закупівельнии не собі кармани набивайте, а поїдьте у будь-яке село поблизу Луцька, а там картоплю продають по 80 копійок оптом.ніхто дорожче не дає. Та на базарі по 1,50 цикають по кілограму.Ніхто не їх не контролює, а що хіба жаль наших з вами грошей ні- це платники податку за все заплатять, а чиновникам треба ж житки і нормально,гарненько а що в освіті нема коу контролювати ці закупівлі.Це замкнуте коло, вони усі повязані.Корупція вже з дитячого садочка починається, а про школи і мови нема.Живуть там директори нормально, мертві душі працюють, скільки треба, харчування всім кому треба, а куди спонсорьскі ідуть ніхто не знає і так живемо.Вседозволеність і безнаказаність довела нас до цого
Мирон Показати IP 2 Жовтня 2012 12:15
Один з підприємців з одним із закладом освіти! Це не підприємець уклав, а чиновник з відділу освіти шукав підприємця. А якщо не боїться цього робити, то вже таке проходило безнаказано. Я уважно читаю інформації - такі є кожного року. А це означає, що нікого не наказали так, щоб іншим не кортіло цього робити.Оце плачуться, що не вистачає грошей в школах та садочках, займаються поборами з батьків, а державний кошт по кишенях розсовують.
Галя Показати IP 2 Жовтня 2012 12:18
А чому пишуть, що волинянину не дали "нажитися" на картоплі, а не те, що чиновнику не вдалося вкрасти державні кошти?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus