USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

На Волині вогонь знищив 2 гектари сухої трави

13 Липня 2016 15:25
Вогонь знищив сухий трав’яний настил на площі 2 гектара. Пожежа трапилася 11 липня на відкритій території Мощенської сільської ради, - повідомили у Ковельському МРВ У ДСНС України у Волинській області.

Ймовірною причиною виникнення пожежі є необережне поводження з вогнем осіб, які на даний час встановлюються. Завдяки вчасному повідомленню службі 101 про цю подію пожежно-рятувальним підрозділам вдалося швидко погасити полум’я та не допустити поширення вогню на зернові культури.

В зв’язку з цим Ковельське МРВ У ДСНС України у Волинській області провели рейдове відпрацювання, під час якого громадянам додатково провели роз’яснювальну роботу щодо дотримання правил пожежної безпеки в лісах, полях та на сільгоспугіддях.

З метою недопущення подібних випадків нагадуємо, що спалювання сухої рослинності та розведення багать на відкритих територіях в більшості випадків стає не контрольованим і зупинити такі пожежі вкрай важко.

Самовільне випалювання сухої рослинності або її залишків тягне за собою адміністративну відповідальність, яка передбачена статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення у вигляді штрафу, а громадян у вигляді від 10 до 20 неоподаткованих мінімумів доходів громадян.

В разі виявлення фактів спалювання трави та різного роду сухих залишків - негайно повідомляйте службу 101.

Нагадаємо, лісівники просять волинян за жодних обставин цієї пори не розкладати в лісі багаття.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus