USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волинська ОДА «відреклася» від боргів «Луцьктепла»

1 Жовтня 2012 15:56
В обласному управлінні промисловості не знають, як розрахуватися з боргами ДКП «Луцьктепла» обсягом 25 мільйонів гривень.

Про це заявив начальник Головного управління промисловості та розвитку інфраструктури Волинської ОДА Леонід Кирильчук під час відеоселекторної наради у голови облдержадміністрації 1 жовтня.

За словами Кирильчука, ситуація із розрахунком комунальних підприємств області за природний газ дещо складна.

Він розповів, що рівень розрахунків комунальних підприємств за 2011 рік становив 73,8%. А з урахуванням різниці в тарифах, яку «покриває» держава, за теплоенергію розрахувалися на 101,2%. «Тобто ми минулий рік закрили повністю», - зазначив посадовець.

Однак, з початку цього року різниця в тарифах перетворилася на 45,9 мільйона гривень. Із урахуванням цієї суми рівень розрахунків комунальних підприємств становить 83,3%. «Ось це є якраз і негатив і заборгованість становить 28,9 мільйона гривень», - пояснив Кирильчук.

Мовляв, з чотирьох теплопостачальних підприємств основних міст області фінансовий ресурс для повного розрахунку за спожитий природний газ мають лише три міста: Ковель, Володимир-Волинський та Нововолинськ.

А найгірша ситуація з проведення розрахунків за спожитий природній газ – у ДКП «Луцьктепло». За словами Кирильчука, з урахуванням всіх платежів і різниці в тарифах, це підприємство має 25,1 мільйона гривень боргу.

«Але питання не в боргах. А в тому, що ми не вбачаємо джерел погашення заборгованості», - додав Леонід Кирильчук.

На це голова ОДА Борис Клімчук відповів, що вирішенням цього питання повинна займатися Луцька міськрада.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 1 Жовтня 2012 17:13
Тимошенко підписала ганебний газовий контракт,то ж нехай компенсує різницю у тарифах
Отто до дідо Показати IP 2 Жовтня 2012 08:54
Заскиглив москалику.
DM Показати IP 2 Жовтня 2012 01:59
В Тимошенко коса одразу відпала б, коли взнала, які там ділки і як орудують, доречі її однопартійці...
Зимко Показати IP 2 Жовтня 2012 07:59
А до чого взагалі таке - "Луцьктепло" і ОДА? Міськрада, Романюк... оце да! А то вже не знають до чого вцепитись! Ну зрозуміло - все редагуе Московка! :)))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus