USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волинь презентували у Латвії

21 Вересня 2012 12:13
Інвестиційні можливості Волинської області презентували у посольстві України в Латвії.

Про це інформує «The Baltic Course».

Волинська делегація приїхала до Риги аби активізувати економічні відносини між Латвією та Волинню і привабити латвійських інвесторів.

Представників з Волині очолив заступник голови облдержадміністрації Едуард Стоєв. Разом із ним до Риги приїхали керівники відділів адміністрації Волині, представники кількох підприємств та Луцького технічного університету.

Зокрема, Стоєв представив можливості розвитку «перлини Волині» – Шацького озерного краю – в галузі туризму та рекреації.

Також під час презентації основних підприємств Волині Стоєв назвав ПАТ «СКФ Україна», єдиним підприємством в Україні, яке виробляє підшипники. Він також зазначив, що особливою гордістю області є ДП «АСЗ №1» ПАТ «АК «Богдан Моторс», що виробляє автобуси та тролейбуси.

Посадовець зауважив, що в області видобувається третина українського торфу. Тож на підприємство «Волиньторф» планується залучити інвестиції обсягом 1 мільйон доларів.

Окрім того, свої підприємства презентували представники швейного підприємства «Луга», Луцького національного технічного університету, ТОВ «Волиньторгхліб» і ТОВ «Готельний комплекс» Україна».

Розповів Стоєв і про зовнішню торгівлю Волині. З його слів, провідне місце належить Німеччині із 34,2% обороту, Угорщині ‒ із 13,4%, Польщі ‒ з 11,5%, Росії ‒ з 10,6% та Франції ‒ з 4,2%. А от з Латвією зовнішньоторговельний оборот становить лише 0,2%.

Тому члени делегації розраховують, що їхній приїзд до Риги активізує економічні відносини між Латвією та Волинню і привабить латвійських інвесторів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus