USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У волинський бізнес хочуть залучити чеські інвестиції

5 Грудня 2012 16:39
Реалізацією спільних українсько-чеських проектів у сферах туризму, комунального господарства та розвитку альтернативних джерел енергії можуть зайнятися на Волині.

Питання залучення чеських інвестицій у Волинську область обговорили під час зустрічі посол Чеської Республіки в Україні Іван Почух і заступник голови Волинської ОДА Едуард Стоєв 5 грудня.

За словами чеського посла, під час зустрічі із Едуардом Стоєвим вдалося обговорити три проекти щодо розвитку туристичної інфраструктури в області, галузей ЖКГ та альтернативних джерел енергії.
Іван Почух зауважив, що такі ж питання обговорюватимуть під час зустрічі з представниками чеських підприємств, яка має відбутися у Львові завтра, 6 грудня.
З його слів, там він розповість про зустріч із представниками Волинської ОДА. Це, мовляв, може допомогти залучити чеських інвесторів до розвитку цих галузей на Волині.

Своєю чергою, Едуард Стоєв розповів, що із чеським послом вдалося поговорити про альтернативні галузі розвитку волинської економіки.
«Це туризм, це можливі спільні майбутні проекти бізнесові в сфері комунального господарства, в галузі альтернативних джерел енергії, адже область багата на поклади торфу. Ми розглянули можливість ділового партнерства волинських бізнесменів та бізнесменів Чеської республіки в галузі агропромислового комплексу», - зазначив заступник губернатора Волині.

Окрім того, Едуард Стоєв додав, що під час зустрічі з Іваном Почухом обговорили деякі спільні проекти, пов’язані з історією створення Чехословаччини.

Зокрема, у межах одного з них можливим є відкриття меморіальної дошки чеським легіонам, які утворилися на території Волині у роки Першої світової війни і боролися за незалежність своєї держави.

За словами Едуарда Стоєва, такі зустрічі відбуватимуться частіше. «Я думаю, що в майбутньому році буде запланована презентація нашої області за сприяння нашого посольства України для чеських ділових кіл в різних сферах діяльності, співпраці і залучення інвестицій безпосередньо у Волинську область», - резюмував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus