USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Шукають «добрі руки» для «нічийних» Шацьких озер

4 Квітня 2012 17:37
Члени депутатської комісії облради з питань екології пропонують, аби продовження договорів оренди водойм відбувалося за їх погодження. Їхні колеги з майнової комісії переконані, що це лише ускладнить процедуру пролонгації договорів, однак рекомендують розглянути питання під час чергової сесії.
Про це стало відомо під час засідання постійної комісії обласної ради з питань використання майна спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області 4 квітня.
Як пояснила начальник відділу з питань юридичного забезпечення діяльності обласної ради Інна Міщук, причина внесення змін до рішень про Типовий договір оренди водойм і Положення про проведення конкурсу на право тимчасового користування водними плесами – у тому, що члени постійної комісії обласної ради з питань екології, раціонального використання природних ресурсів ще 16 грудня 2011 року вирішили, що продовження договорів оренди водних плес має здійснюватися винятково після погодження з цією комісію.

«Раніше ця процедура відбувалася без втручання обласної влади – якщо договір з орендарем укладав сільський, селищний голова чи голова РДА, то ніхто за погодженням на пролонгацію до нас вже не йшов.
Все відбувалося автоматично, якщо людина дотримувалася умов утримання водойми» - нагадала фахівець.
Вона також зауважила, що проекти рішень з новими правилами юридичний відділ оприлюднив у газеті «Волинь-нова» 15 березня і тоді ж почав приймати пропозиції щодо внесення до них змін від волинян. За словами Міщук, пропозиція надійшла лише одна: «Від лучанина, щоб ми в документах передбачили, що пенсіонерам дозволялося б безплатно ловити рибу вудкою, бо вимагають 150, десь 170 гривень орендарі водойм».
Тим часом член комісії, директор обласного санаторію «Лісова пісня» Віктор Карпук переймається тим, що у Шацькому районі є проблема з тим, аби здати в оренду водойми. З його слів, у районі є 32 великих і малих озера, 16 з них – у постійному користуванні Шацького національного природного парку, а ще 16 – під опікою сільрад.
«Получається, що 16 озер нічиїх. Зараз хтось «розкопав», що вони - в межах природно-заповідного фонду і надавати в оренду не маємо права. Це ніби треба через Кабмін виводити з того фонду» - зауважив Карпук.
Своє зацікавлення він пояснив тим, що нібито знає людину, яка б хотіла займатися вирощуванням риби в озері Пісочному, що біля санаторію. «Хоче людина запустити в озеро, що біля санаторію, форель і вугра. Ми не маємо права надати в оренду, то давайте звернемося до Кабміну чи в якісь інші органи, щоб ми отримали право» - зауважив Карпук.
Інна Міщук наголосила, що волинські депутати можуть вплинути на вирішення цього питання, лише ініціювавши звернення до Верховної Ради і Кабінету Міністрів України.
Зрештою, комісія рекомендувала депутатам розглянути проект рішення про нові правила продовження договорів оренди. Щоправда, з зауваженням від голови комісії Святослава Кравчука. «Ми погоджуємо, але на сесії треба буде виступити і сказати, чи доцільне те погодження від екологічної комісії, коли є погодження всіх інших. А якщо комісія раз-два не збереться, то що тому орендарю робити? Якщо є питання у членів комісії до того чи іншого орендаря, то їх можна в приватному порядку вирішити» - переконаний депутат.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Gas Показати IP 5 Квітня 2012 08:48
А чому саме в озері Пісочному, а не в якомусь іншому? Хоче загарбати інфраструктуру?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus