USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

ОДА допоможе Луцькому району із мапою

4 Липня 2012 13:32
Виготовити єдину схему планування території Луцького району допоможе Волинська облдержадміністрація. Для цього з обласного бюджету виділять 112 тисяч гривень.

Про це повідомив перший заступник волинського губернатора Олександр Башкаленко під час наради у Луцькій РДА.

За словами заступника начальника управління містобудування та архітектури Головного управління містобудування Волинської ОДА Миколи Томчука, з початку 2013-ого року за відсутності містобудівної документації та єдиної схеми планування території району у сільрадах не зможуть виготовити жодного документу, що стосується землі.

Башкаленко зазначив, що з обласного бюджету виділять 112 тисяч гривень для створення електронної карти району. Існування такої мапи нібито є необхідним згідно із новим законодавством про регулювання містобудівної діяльності. Проте, він додав, що виготовлення схеми планування території району, що теж є обов’язковим, Луцька РДА має взяти на себе. Мовляв, за попередніми підрахунками для цього потрібно ще 264 тисячі гривень.

Проте, зі слів Томчука, з метою виготовлення містобудівної документації уже розробили районну програму, згідно якої для цього планують виділити 700 тисяч гривень. І 450 тисяч гривень з цих грошей припадає на розробку схем планування території району.

Він зазначив, що виготовлення єдиної схеми базується на розробках схем планування територій сільських рад. Наразі ж таку містобудівну документацію мають лише приблизно 30% сільських рад Луцького району.

Окрім того, за новим законодавством кожний населений пункт повинен мати розроблений генеральний план міста чи села. Наразі, за словами Томчука, у Луцькому районі їх має лише 70 населених пунктів із 85-ти.

Томчук також додав, що із прийняттям нового закону про містобудування кардинально змінилися підходи до планування і забудови територій. Так, ліквідували місцеві правила забудови та містобудівні обґрунтування, на підставі яких майже усі сільради проводили свою містобудівну діяльність.

Окрім того, змінився підхід до виготовлення і видачі будівельного паспорту та вихідних даних на проектування. А за умови недотримання стандартів виготовлення містобудівної документації на посадовців накладаються великі штрафні санкції.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus