USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині завершилися жнива ранніх зернових

10 Серпня 2012 16:21
У Волинській області уже зібрали 98% урожаю ранніх зернових культур.

Про це у коментарі «ВН» розповів начальник відділу організації виробництва та маркетингу продукції рослинництва та технічної політики Головного управління АПР Волинської ОДА Олександр Ромашковець 10 серпня.

Аграрій повідомив, що, за оперативною інформацією станом на 9 серпня, збір ранніх зернових практично завершений. Тож, на Волині цьогоріч зібрали 740,9 тисячі тонн ранніх зернових. А середня врожайність по області становить 30,2 центнера з гектара.

Найвища врожайність – 44,4 центнера з гектара – у володимир-волинських сільськогосподарських підприємствах. У Локачинському районі аграріям вдалося зібрати 40,6 центнера з гектара. Окрім них, до п’ятірки найурожайніших із показниками від 37,5 до 35,4 центнерів з гектара потрапили Луцький, Іваничівський та Горохівський райони.

Найменш врожайними традиційно залишаються поліські райони. За оперативною інформацією, у всіх категоріях господарств найменше зерна з гектару зібрали у Маневицькому, Рітнівському, Камінь-Каширському, Любешівському та Любомльському районах ‒ від 19 до 26 центнерів з гектара.

Проте, Ромашковець зауважив, що цьогоріч зросла врожайність старовижівських полів. Мовляв, цей район став інвестиційно привабливим і показник зріс через те, що до району прийшли «сучасніші господарі». Тож, з одного гектара на Старовиживщині вдалося зібрати приблизно 27,8 центнера зерна.

За словами аграрія, найбільше зерна зібрали на підприємствах у Горохівському районі. Так, загалом на Горохівщині нажнивували 118,4 тисячі тонн ранніх зернових. Саме у цьому районі ранніми зерновими засіяли найбільшу за площею територію на Волині.

Щодо основних видів зернових, то 121,5 тисячі гектарів засіяли озимою пшеницею та тритикале. Окрім того, з-поміж інших культур на Волині сіяли овес, озиме жито, ярий ячмінь та яру пшеницю. Загалом же площа посіву ранніми зерновими у області склала 245,4 тисячі гектарів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus