USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині є дешеві цукор й борошно, але вони не «доходять» до села

27 Листопада 2012 16:51
На Волині виготовляється достатньо цукру і борошна для потреб краян. Водночас на прилавках крамниць, особливо сільських, часто продаються ці продукти не місцевого виробництва й значно дорожчі від волинських.

Про це під час обласної селекторної наради повідомив начальник управління економіки ОДА Олександр Блащук.

За словами посадовця, очікується, що цього року цукру на Волині буде виготовлено 90-95 тисяч тонн цукру і приблизно 30 тисяч тонн борошна. Водночас річне споживання цукру в області становить приблизно 39 тисяч тонн. Блащук також повідомив, що наразі оптова відпускна ціна цукру на Волині – 4,91-5,00 гривень за кілограм, борошна – 2,9-3,10 гривні за кілограм.

Водночас за результатами моніторингу, що був проведений у поліських районах краю, як зауважив Блащук, з'ясувалося, що у сільських крамницях борошна і цукру місцевих виробників часто не продають. «Моніторинг показав, що борошно в Ковелі, Луцьку, Нововолинську на 1,5-2 гривні дешевше як в Хотишові. От що показав моніторинг, що ви безобразнікі!» - звернувся до керівників районів і сільських голів губернатор Борис Клімчук.

Зі слів Блащука, цукор, що продається у сільських крамницях поліських районів краю, коштує від 5,5 до 7 гривень за кілограм. Так, цукор по 7 гривень за кілограм продають у селі Пулемець Шацького району, а борошно по 5 гривень за кілограм - в Пулемці того ж таки Шацького району. Втім, це не найбільші ціни, зважаючи на зауваження Бориса Клімчука: «Видричі, Нуйно, Стовбихва – цукор по 7,5 – рекорд! Ваня (до голови Камінь-Каширської РДА Івана Вовка«ВН»), сплош і рядом – бардак-с!»

Олександр Блащук пояснив позицію влади – вона не проти того, щоб у крамницях були дорогі цукор чи борошно, водночас дбає про те, щоб покупець мав вибір і не мусив платити більше, якщо є можливість цього не робити.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Ваня Показати IP 27 Листопада 2012 17:02
Сплош і всюди - дурак-с!!!
,міля Показати IP 27 Листопада 2012 22:53
Ганьба спекулянтам. А роль влади?
Міля Показати IP 28 Листопада 2012 05:39
А кажуть шо спєкулянти перевелися. Власть спить.
Лучанка Показати IP 28 Листопада 2012 08:04
Пулемець Шацького району і Пулемці того ж таки Шацького району ... Оригінально
Василь Показати IP 28 Листопада 2012 09:41
Смітюху дайте дешевоі муки, щоб цєну на хліб не подвищував. Знущаєтся з нас пенсіонєров.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus