USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

На Волині французи хочуть розвивати «зелений» туризм. ФОТО

30 Серпня 2012 12:07
Французькі туроператори мають намір організувати «зелені» туристичні тури для європейців на Волині. А роблять це у межах проекту Євросоюзу «Включення питань зміни клімату в управління вразливими екосистемами».

Про це у коментарі «ВН» розповів директор Черемського природного заповідника Степан Пащук.

За словами Пащука, волинський заповідник став учасником пілотного проекту ЄС щодо організації екологічного туризму на Поліссі. Зокрема, задля цього до області приїхали представники французьких компаній «Regard Nature», «La Balaguer», «Bastina», «Objectif Nature», спеціалізованого орнітологічного інформаційного ресурсу «Орнітоманія» та Національного природного парку «Піренеї». Саме останні і стали одними з партнерів проекту.

Пащук зазначив, що французькі учасники проекту вже бували у Черемському заповіднику. Тож, удруге вони приїхали разом із представниками французьких туркомпаній, які спеціалізуються на організації туристичних турів із метою спостережень за орнітофауною та великими ссавцями.

Гостей вразило біорізноманіття заповідника та велика кількість птахів, чимало з яких занесені до Червоної книги України.


Фінальний координатор проекту з українського боку Олена Марушевська, зі слів Пащука, розповіла, що для детальнішого ознайомлення із природним різноманіттям заповідника французи хочуть знову приїхати на Волинь у другій половині вересня.

Як інформують «Українські Новини», Марушевська зауважила, що ті, хто буде сюди приїжджати, повинні розуміти цінність тутешніх ландшафтів і фауни. «Таке унікальне місце, як це, не може бути орієнтоване на масового туриста, інакше воно зникне», ‒ переконана координатор проекту.
Однак, хоч французьким туроператорам і сподобався заповідник, Пащук не впевнений щодо долі проекту. «Не знаю, чи воно все зладиться», ‒ підсумував він.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
ЗМІ Показати IP 30 Серпня 2012 13:13
Болото Черемського заповідника (захищене Рамсарською конференцією), - райський куточок не лише Волині чи України, а й Європи. На щастя, не зачеплене монстром брежнєвської епохи "всеобщей мелиорации", яка закопала в болота колишнього СеРеСеР трильйони рублів. Радий, що ним цікавляться іноземці. Аби тільки з цієї цікавості був толк і справа не закінчилася шашликами і українською горілкою з перецем.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus