USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ковельський хлібокомбінат оштрафували на майже 70 тисяч

26 Грудня 2012 17:38
Волинське обласне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало ПрАТ «Ковельський хлібокомбінат» на 68 тисяч гривень через необґрунтоване підвищення цін на хліб.

Про це повідомляють у прес-службі Волинського обласного територіального відділення АМКУ.

26 грудня адмінколегія тервідділення Антимонопольного комітету України прийняла рішення у справі про порушення ПрАТ «Ковельський хлібокомбінат» законодавства про захист економічної конкуренції.

Як зазначив голова тервідділення Віктор Гупало на засіданні адмінколегії, «проведена перевірка Порядку формування ціни на хліб «Ковельський» і «Дарницький» ПрАТ «Ковельський хлібокомбінат» підтвердила, що включення в собівартість завищених планових витрат на покупку борошна, а також витрат, пов’язаних з торгівлею у власній торговій мережі, які повинні відшкодовуватись за рахунок торгівельних надбавок, необґрунтоване визначення розміру оптово-відпускної ціни на цей хліб при здійсненні його самовивозу з підприємства ‒ призвело, і це доведено під час розслідування у справі, ‒ до встановлення Товариством з 10.11.2012 року економічно необґрунтованих оптово-відпускних цін».

Такі дії монополіста у Ковелі і навколишніх 5-ти районах, в яких проживає близько 250 тисяч населення і більше 80% якого споживає хліб «Ковельський» і «Дарницький» виробництва ПрАТ «Ковельський хлібокомбінат», призвели до ущемлення інтересів споживачів.

«Тому на Товариство накладено максимальний, дозволений законом, штраф ‒ 68 тисяч гривень і зобов’язано у 30-денний термін з дня отримання рішення встановити економічно обґрунтовані оптово-відпускні ціни на хліб простої рецептури», ‒ додав Гупало.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
дідо Показати IP 26 Грудня 2012 17:52
Чинуші вбивають підприємство. Газ подорожчав, зарплату треба піднімати. Хліб давно має коштувати 6 гривень.
123 Показати IP 26 Грудня 2012 18:42
А ти пожуй по 6 гривень і сходи Івана поцілуй
Міля Показати IP 26 Грудня 2012 20:16
Іван догрався. Але в другому місці вкраде у людей. Не думаю, що збідніє.
Здрасте Показати IP 27 Грудня 2012 14:29
Це дяка бориски за висунення на виборах в супереч його баченню. От скажіть, максимальний штраф допоможе здешевленню хліба? Підпищить зарплату? Додасть робочих місць?... Та ні, потішитть самолюбство царька та додасть Донецьким грошенят для дерибану.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus