USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Корупціонери Волині нашкодили державі на 2,2 мільйона

10 Липня 2012 16:59
18 кримінальних справ про злочини у сфері корупції направили до суду упродовж першого півріччя цього року.

Про це повідомляють у прес-службі прокуратури Волині з посиланням на заступника прокурора області Валерія Невірця.

Зокрема, до відповідальності притягнули 23 особи, в тому числі 12 держслужбовців, депутата обласної ради, 5 посадовців обласної та 3 – районної державної адміністрації, по одному працівнику органів внутрішніх справ та цивільного захисту.

У 7 закінчених кримінальних справах про одержання хабара до відповідальності притягнули заступника міського голови, депутата обласної ради, начальника відділу райдержадміністрації, працівників органів внутрішніх справ, державної виконавчої служби.

Прокуратура працює і над відшкодуванням збитків, завданих корупційними правопорушеннями. Загалом корупціонери нашкодили на 2,2 мільйона гривень, з яких добровільно відшкодували 806 тисяч. Щоб відшкодувати заподіяну шкоду слідчі органи наклали арешт на майно обвинувачених загалом на 5 мільйонів 846 тисяч гривень. На всю суму невідшкодованих збитків до судів заявлено позови.

Окрім того, до суду направили низку актуальних кримінальних справ про одержання хабарів. Так, перед судом постали депутат обласної ради – за одержання хабара понад 34 тисячі гривень, заступник міського голови Устилуга – за хабар 2 тисячі доларів США, начальник відділу освіти РДА – за хабар 4,5 тисяч гривень, заступник начальника районного відділу виконавчої служби ‒ за хабар понад 6 тисяч гривень.

Суд «розбереться» і з заступником начальника головного управління обласної державної адміністрації, який, зловживаючи службовим становищем, завдав державі збитків на 93 тисячі гривень, і начальнику освіти РДА, який розікрав 868 тисяч гривень, і начальнику міського відділу ДВС, який, перевищуючи владу, завдав збитків державному бюджету на понад півмільйона гривень.
У провадженні слідчих прокуратури перебуває кримінальна справа про зловживання службовим становищем директором Державного історико-культурного заповідника у Луцьку, що завдало збитків бюджету на суму 364, 465 тисяч гривень, та кримінальна справа щодо головного інспектора відділу митного оформлення митного поста «Ягодин» Ягодинської митниці, який завдав збитків державі на суму 80 273 гривень.

У першому півріччі суди розглянули 34 протоколи, 29 правопорушників притягнули до відповідальності ‒ ті заплатили штрафи. Загалом на правопорушників наклали 31 720 гривень штрафів.

За розглянутими протоколами до адміністративної відповідальності притягнули 2 державних службовців, 8 посадових осіб органів місцевого самоврядування, 3 посадовців органів державної влади, 2 працівника органів внутрішніх справ, по одному ‒ митної та кримінально-виконавчої служби, 10 посадових осіб юридичних осіб публічного права, 3 фізичні особи, які надавали неправомірну вигоду.

Штраф наклали також на начальника інспекції Державного архітектурно-будівельного контролю у Волинській області, який не повідомив безпосереднього керівника про наявність конфлікту інтересів ‒ у його безпосередньому підпорядкуванні перебувала дружина. Присудили сплатити штраф і головному інспектору митниці, який за обіцянку винагороди сприяв в митному оформлені вантажу. Державі цим він заподіяв збитків на 16 418 гривень, які повністю відшкодував.

Суд оштрафував також начальника ВДАІ Старої Вижівки та району, який отримав неправомірну вигоду, безоплатно розміщуючи власні автомобілі на приватній автостоянці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
А Показати IP 10 Липня 2012 17:06
А що можна на сотні тисяч завдати збитків державі і відбутися за це лише "легким переляком" тобто не таким уже й великим, у порівнянні з сумою завданих збитків, штрафом? То як же ж при такому розкладі не красти і не шахраювати?
Замок Любарта Показати IP 10 Липня 2012 17:19
А хто тепер директор заповідника?
Вірець Показати IP 10 Липня 2012 19:34
Мене завжди найбільш прикалувало те, як корупціонери боряться з корупціонерами. оборотні в погонах!
Тарас Рабан Показати IP 10 Липня 2012 19:53
Я був і буду директором заповідника! Хто мне зачепить, тому буде погано!
Клим до Тарас Рабан Показати IP 11 Липня 2012 14:47
....а голова області казав що вже звільнили....за власним бажанням пішли пан Рабан, і КРАПКА, як кажуть в білому будиночку!!!!!
з.Л. Показати IP 11 Липня 2012 15:44
так говорять, що вже когось нового призначили, а ніхто офіційно нічого не повідомляє, от і цікаво - кого ж?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus