USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Як у Луцьку роблять «меблі» для супермаркетів. ФОТО

20 Вересня 2012 09:43
Компанія «Модерн-Експо» - один з найпотужніших в Україні виробників торгового обладнання для супермаркетів та магазинів. Нині, зі слів директора промислового об'єкту Петра Пилипюка, підприємство виробляє понад 50% українського устаткування для рітейлу.

Як розповів начальник служби охорони праці Іван Кіхтенко, компанія - один із найпотужніших виробників торгівельного обладнання для супермаркетів та магазинів (або рітейлу, - «ВН») в Україні та має представництва в Об'єднаних Арабських Еміратах, Росії, Польщі, Німеччині та багатьох містах України.

Також він повідав, що приміщення заводу постало на місці недобудованого військового заводу. «Модерн-Експо» з'явилося на бізнес-мапі України в 1997 році. Саме тоді підприємство відкрилося та почало виробляти обладнання для торгових об'єктів.

Зі слів Ліхтенка, на підприємстві дотримуються чітких заходів безпеки. Навіть для того, щоб поспостерігати за роботою лазерного верстата, вдягають спеціальні засоби.

Також на території «Модерн-Експо» обмежене використання мобільних телефонів, аби люди не втрачали увагу, а на вулиці і в цехах є спеціальні пішохідні доріжки.

Як розказав директор промислового об'єкту Петро Пилипюк, нині тут працевлаштовано понад 1,5 тисячі осіб.

«Наша компанія молода і в цьому програє, наприклад, конкурентам з Росії чи Польщі, історії яких нараховують 50-70 років», - зауважив він.

Щодо охочих попрацювати на підприємстві, то їх, зі слів директора, достатньо. Хоча керівник додав, що багато українців, які повертаються із заробітків, не дуже й хочуть йти на «Модерн-Експо», бо звикли до тамтешніх заробітних плат.

Також Пилипюк повідомив, що на об'єкті є своєрідна «Галерея слави», де зібрана інформація про досягнення та успіхи «Модерн-Експо» та робочі будні працівників.

Нині на підприємстві використовують і ручну, і автоматизовану працю. Зі слів Пилипюка, зазвичай ручну працю застосовують при обробці деревини. Мовляв, виготовлені таким чином деталі коштують дорожче.

А от повна автоматика функціонує на лазерних станках. Їхнє застосування дозволяє виробляти, для прикладу, надточні металеві конструкції.

Насамкінець Пилипюк розповів, що нині підприємство займає площу обсягом приблизно 65 тисяч квадратних метри, але до зими стане більшим. «Будується новий корпус, частину якого займемо виготовленням обладнання для складів», - додав директор.


















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Толік Показати IP 20 Вересня 2012 10:16
Да, круто заплатив пан Пилипюк - два дні тільки про нього публікації... смішно
Лучанин Показати IP 20 Вересня 2012 10:23
Пилипюк піариться після прольоту з Клімчуком
Лучанка Показати IP 20 Вересня 2012 12:47
Не все те золото, що блистить. Написати і розхвалити можна будь-що і будь-кого.Але насправді там робиться, теж саме, що і в нас в державі: понабирали "своїх" людей і крутять з металом махінації.
Чеширский Кот до Лучанка Показати IP 20 Вересня 2012 13:04
"свої люди" - это кто? В смысле граждане Украины? Это плохо? Должны были пригласить из-за рубежа? Я далеко не идеалист, но Петя Павлович занимается "производством и реализацией", на сегодня это совсем не просто. Это сложнее, чем купить и перепродать.
Пашук Ігор Показати IP 21 Вересня 2012 06:02
"Зі слів Ліхтенка/Кіхтенка?, на підприємстві дотримуються чітких заходів безпеки..." - це твердження буде доречне, коли вхід до підприємства стане доступним. Навіть поручні відсутні!! У дощ, як зараз, а тим паче у ожеледицю по тих сходах йти якраз-таки не дуже безпечно! А в іншому - непогано, факт!
Друг Показати IP 1 Липня 2013 00:39
Робітники завода «Мщдерн-Експо» просимо вас звернути увагу на дуже погане ставлення з боку начальства, яке дозволяє собі як хоч обзивати людей(психологічно давлять) е боячись нікого,тільки шукають яку небуть причину,щоб зняти гроші,не працюють витяжки,люди постійно падають в обмороки,скаржаться на високий тиск,головну біль,не пускають в відпусту , в 3-х змінний графік заставляють виходити в вихідні на роботу (в місяць виходить десь 4 вихідних),середя зарплата десь в середньому 2100 за 24 дні.Коли має бути якась перевірка,то пів заводу людей все вимивають і вичищають,а деякі начальники прикидаються що вони прості працівники і говорять,що все нібито добре. (Головна біда дуже погане ставлення до людей,як до рабів,)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus