USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Банкам заборонили відбирати будь-яке майно боржників

27 Червня 2012 15:46
Вищий спеціалізований суд України вирішив, що банки не мають права забирати у кредитних боржників майно, яке не є заставою за позикою.
Про це повідомляє ТСН із посиланням на газету «Известия в Украине».
Так, згідно з постановою, боржники банків мають право вільно розпоряджатися своєю власністю, якщо вона не була закладена при оформленні кредиту. Тобто банк не може відбирати для погашення кредиту квартиру, якщо був закладений тільки автомобіль.
Схожа норма є і в чинному Цивільному кодексі, проте до недавнього часу банкіри за допомогою судів стабільно її порушували. Якщо продаж застави повністю не покривала суму боргу, банки вільно відбирали будь-яке інше майно.
Юристи вважають позицію Вищого спецсуду справедливою і переконані, що тепер це рішення необхідно закріпити законодавчо. Зі свого боку банкіри переконані, що по цьому питанню суд поставив не крапку, а три крапки. Кредитори, як і раніше будуть вимагати з неплатника повну суму боргу, правда, тепер процедура стягнення стане більш тривалою і складною.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
юрист Показати IP 29 Червня 2012 09:14
Що за брєд? Якщо заставного майна недостатньо для погашення заборгованості, то стягнення звертається на інше майно. Виложіть копію рішення Вищого спец. суду! Думаю там написано зовсім інше, ніж у статті журналіста.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus