USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Томенко в Луцьку показав, які записники мають бути в українців. ФОТО

17 Січня 2011 15:10
Заступник голови Верховної Ради, «бютівець» Микола Томенко презентував в Луцьку свій черговий гуманітарний проект – діловий щоденник для кожного українця «Український щорічник – 2011».

Про свій патріотичний проект він розповів у понеділок, 17 січня, під час прес-конференції в Луцьку.

Як пояснив нардеп, щоденник підготували та видали спільними зусиллями Фонду самого Томенка «Рідна країна» та видавництва «Генеза» з нагоди 20-ої річниці незалежності України.

Записник складений за принципом, що день розпочинається з дня народження визначного українця, згадки про державні, національні, професійні чи релігійні свята, визначні історичні події тощо.

Щорічник, каже Томенко, дає можливість проаналізувати, що протягом року відбудеться. Так, упорядники записника виокремили дні народження більше тисячі видатних українських діячів, 365 афоризмів та цитат про Україну. У щорічник також вмістили зображення понад сотні історико-архітектурних об’єктів, які були і є номінантами акції «7 чудес України».

«Щорічник сформовано за принципом, щоб кожен день розпочинався не лише з інформації про державні, національні, релігійні свята, але й зі гадки про народження на світ тієї чи іншої постаті, яка багато зробила для української держави», – пояснив він.

Під час прес-конференції Томенко також розповів про те, що нині він працює над ідеями стосовно вшанування пам’яті видатного українського науковця Агатангела Кримського, оскільки у нинішньому році виповнюється 140 років від його дня народження.

«Однак влада знову проігнорувала черговий його ювілей… Але хоч на рівні Луцька та Володимира-Волинського ми його можемо відзначити», – висловив сподівання депутат.

Займатись заходами із вшанування пам’яті Кримського, який є уродженцем Володимира-Волинського, Томенко доручив екс-меру Луцька Богдану Шибі, який представлятиме на Волині його Фонд «Рідна країна».

За словами Томенка, ймовірно, що в області впроваджуватимуть, окрім всеукраїнських проектів фонду, ще й «власне волинські». Які це будуть проекти поки не відомо. Для цього Шиба радитиметься з громадськими діячами та інтелектуалами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
BMW Показати IP 17 Січня 2011 15:20
Ото гайка буде грошам Томенка, та його фонду на Волині, якщо "управляти" доручили Шибі! :)
shockig Показати IP 17 Січня 2011 15:42
У нього вже був проект-Гринджоли
жора Показати IP 17 Січня 2011 21:12
Шиба сидить в офісі і жує соплі. Каже- приходьте до мене в офіс, але адреси не сказав - видно додому до нього на Коперника. Тепер веде розмови з журналістами щоб йому робили імідж. Але всі сміються і ніхто не хоче звязуватись з цим аутсайдером.
Марія Показати IP 18 Січня 2011 10:44
Шиба сховайся подалі і не дратуй людей своїми проектами - ніхто тобі не вірить, бо ти махінатор

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus