USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Лис не хоче бачити в літературі матюків

7 Грудня 2010 17:22
Волинський письменник та журналіст Володимир Лис не розділяє захоплення багатьох молодих людей літературою сучасних українських «псевдописьменників» але вірить, що в майбутньому хтось з українських літераторів таки здобуде Нобелівську премію.

Про це він говорив 7 грудня під час творчої зустрічі зі студентами-гуманітаріями Волинського національного університету імені Лесі Українки.

Лис стверджує, що саме серед молодих письменників є багато фальшивих, які породжують несправжню літературу. Особливо його дивує захоплення читачів нецензурщиною, яку вплітають у свої тексти такі псевдолітератори.

«Мені хочеться, щоб молодь читала справжню літературу, відрізняла від… Не буду називати імен, бо, на превеликий жаль, в нас є багато псевдописьменників, особливо серед молодих, які приваблюють… Ми колись були на зустрічі з Сергієм Жаданом в обласній бібліотеці. Перед нами сиділа дівчинка. Вона раптом заплескала в долоні і каже: «Ура, я виграла!». Виявляється, вона посперечалася з кимось на те, чи у цій книзі буде менше, ніж п’ятнадцять матюків чи більше. А було вісімнадцять. Якщо це така література, то вибачте», – сказав він.

Разом з тим Лис впевнений, що колись Нобелівська премія дістанеться і українцю, хоча свого часу її так і не здобули такі відомі українські письменники, як Іван Франко, Володимир Винниченко, Улас Самчук, Василь Стус, Павло Тичина і Микола Бажан.

«Я сподіваюсь, що це колись буде врешті-решт. Хоча ми, українці, зациклені певною мірою на цьому питанні… Але якби в нас були такі програми підтримки літератури, які є в Данії, Норвегії, Швеції, Фінляндії, Ісландії, не кажучи вже про Німеччину чи Францію, які підтримують і завдяки яким письменників з маленьких країн знають у всьому світі, то в нас, безумовно, з’явилися б лауреати і Нобелівської премії», – переконаний Лис.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Каріте-Карате Показати IP 7 Грудня 2010 18:34
І правильно, в літературі не повинно матюків бути!!!!! Лис - молодець!!!
Фанат Жадан, Карпи і всіх, хто матюкається Показати IP 7 Грудня 2010 20:27
А я не хочу бачити в дітуратурі Лиса
Юлія до Фанат Жадан, Карпи і всіх, хто матюкається Показати IP 7 Грудня 2010 23:41
Так його в "дітуратурі" і нема! Він - у літературі. :)
рима Показати IP 9 Грудня 2010 12:56
А я вважаю, що будь-яка лексика, якщо вже вона існує, має право бути в художній літературі. Питання як хто її подає. А проти Лиса нічого немаю. Талановитий дядько.
цимбалюк Показати IP 12 Грудня 2010 15:32
лис - це доволі посередній автор, в текстах якого можна знайти порно, поряд з яким бліднуть любі матюки...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus