USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У скандальному гуртожитку в Луцьку створять ОСББ

24 Березня 2012 16:04
Частина мешканців гуртожитку, що на вулиці Сагайдачного, 1 в Луцьку, звернулася до мерії з проханням зареєструвати створення ОСББ «Вікторія». Нагадаємо, у цьому гуртожитку мешкають лучани, які в січні пікетували мерію та ОДА з вимогою не допустити їх примусового виселення.
Про це йшлося 23 березня під час засідання комісії міськради з питань ЖКГ та транспорту.
Директор департаменту ЖКГ луцької мерії Іван Кубіцький розповів, що в будинку є певні проблеми в частині оплати комунальних послуг та розрахунків за електроенергію. «Треба приймати рішення, створювати ОСББ. Хай працюють з людьми», - висловив думку посадовець.
Натомість голова комісії Олена Голєва попросила керівника новоствореного ОСББ «Вікторія» Олександра Лук’янчука сісти поближче до столу. Мовляв, у неї виникло декілька запитань.
Водночас депутат нагадала, що деякі мешканці гуртожитку два-три місяці тому пікетували мерію. «Людей виселяють з гуртожитку, і це є саме той гуртожиток. Наскільки я читала в пресі, у вас половина будинку була куплена?» - звернулася Голєва до чоловіка.
Той відповів, що в 1999 році за 11 тисяч гривень купили квартири.
«А якась кількість квартир, які мешканці вирішили не купувати, бо бажали їх отримати задарма. Квартири по 100 квадратних метрів, да? Вони ходять під міськраду і вимагають віддати житло задарма. А ви, я так розумію, представляєте ту частину квартир, які були придбані і ви законні набувачі?», - запитала Голєва.
Лук’янчук кивнув головою та сказав: «Так».
«І тепер те, що вони вимагають під радою і через прокуратуру, йдуть судові спори. Якщо задовольнять їх, нададуть їм право власності на основі невідомо чого, то ваші договори купівлі-продажу стануть під сумнів?» - поцікавилася Голєва.
Лук’янчук повідомив, що наразі суди трьох інстанцій відхили апеляції пікетувальників.
Голова комісії запитала, чи кажуть правду люди, які «бастують».
«Там дуже багато брехні. Але вони йдуть в ва-банк», - відказав Лук’янчук.
«А перша брехня те, що вони розказують, що виселяє їх мій чоловік. Почнемо з того», - доповнила його депутатка.
Керівник Асоціації об'єднань співвласників багатоквартирних будинків «Лучани» Юлія Сабатюк зауважила, що хто б не був балансоутримувачем житла, ОСББ не вирішуватиме питання власності. «Буде забезпечувати надання послуг та отримання», - відзначила фахівець.
Зрештою члени комісії вирішили рекомендувати підтримати створення ОСББ «Вікторія».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
віктор Показати IP 24 Березня 2012 18:28
Да. Виходить так що і квартири по 100 квадратів на халяву хочуть - то вони ще й живуть в них безкоштовно :-)А за чим влада дивиться? То дайте мені квартиру поменшу, але так щоб я ні за газ, ні за електрику і т.д. не платив. Любимо ми українці людей які скривджені - але не завжди воно так як показують, і в політиці і в житті...
????????? Показати IP 24 Березня 2012 20:32
ОСББ не вирішуватиме питання властості????? а хто тагди? брєд.
уніат Показати IP 25 Березня 2012 10:33
Якби пані Олено Ваш чоловік не привласнив даний гортожиток в свій час, відібравши його у "Волиньрембуду" (купивши його директора- Ломберга, то не було б даної проблеми зараз. Люди повинні отримати житло в гуртожитку в якому прожили по 20 років.
сталкер Показати IP 25 Березня 2012 15:57
Якби не Голєв - то б інший. І не привласнив - а як самі пишете купив. А людей які прожили там 20 років і були в трудових відносинах з власником нема. А за те що просто прожили - треба ще повернути плату власнику - хоча б символічну,а вони ще й боргів наробили. А то постає питання що в когось щось відбирають - А ВОНО КОЛИСЬ БУЛО ВАШЕ? пусти свиню під стіл то вона на стіл влізе.
Катеринчук Показати IP 25 Березня 2012 19:13
Голєва, хутенько забирай цей гуртожиток! Вибори на носі, тож потрібні гроші!
Канівський Показати IP 9 Квітня 2012 13:40
ОСББ обєднує власників квартир але у даному гуртожитку, як і в більшості, у гуртожитку немає жодної квартири а лише кімнати. То на підставі чого можна зареєструвати ОСББ? Кого воно буде обєднувати? Власників кімнат? Тоді це не є ОСББ, а щось інше. І на що лише дивляться правоохоронні органи в Луцьку? Може вони тоже в долі. Чи може прокуратура уже не здійснює нагляд за ториманням законодавства?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus