USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку вшанували Великого Кобзаря

9 Березня 2012 15:54
Урочистості з нагоди 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка відбулися в Луцьку 9 березня.

Про це повідомляє Волинська правда.

Біля пам’ятника Кобзареві поблизу головного корпусу Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки відбулась церемонія покладання квітів, у якій взяли участь представники влади та громадськості. До заходу долучились також і активісти Козацького Стрілецького Братства.

Церемонію відкрив відомий волинський письменник Василь Гей. «Він став і поетом, і пророком, і гордістю, і совістю нації», – так охарактеризував літератор життєвий і творчий шлях Шевченка.

Слово про Великого Кобзаря сказала доцент ВНУ Ольга Яблонська. Вона наголосила на тому нелегкому шляхові, який довелось долати Тарасу Шевченку: «У темному царстві Російської імперії він став на захист обездоленої української людини, спрямував своє гнівне слово проти того зла і насилля. Шевченко став і відновлювачем, і творцем волелюбних традицій українського народу», – зауважила вона.

По тому вірші Кобзаря іноземними мовами пролунали з уст студентів ВНУ. До слова, повний текст знаменитого «Заповіту» пролунав двома романськими мовами – іспанською та французькою, якими, відповідно, його прочитали студент ІІІ курсу факультету романо-германської філології Богдан Кравчук та Володимир Лотоцький.

На цьому тема кобзаревого «Заповіту» не завершилась, адже згодом його хором виконали всі учасники заходу.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Думаючий Показати IP 9 Березня 2012 16:55
"«У темному царстві Російської імперії він став на захист обездоленої української людини, спрямував своє гнівне слово проти того зла і насилля. Шевченко став і відновлювачем, і творцем волелюбних традицій українського народу»". Де б ще знайти такого самого щоб не тільки слову, а й якімсь діям навчив цей знедолений народ. А то тільки один пі..ж довкола всього! Нажаль, наша національна ідея одна - як би так спиз...ти (сказати), щоб нічого не робити?!
Ді до Думаючий Показати IP 10 Березня 2012 20:28
підтримую
філолог Ольшевський Показати IP 9 Березня 2012 20:07
Українці мають вивчати творчість Кобзаря. Особливо його російські повісті.
шевченкознавець Показати IP 10 Березня 2012 20:46
Кобзар на РОСІЙСЬКІЙ МОВІ написав В 1854-1858 годах "повести "Музыкант", "Художник", "Несчастный", "Капитанша", "Близнята", "Прогулка с удовольствием и не без морали" и дневниковые записи "Журнал". Отож, шануйте сонцесяйну творчість Українського Генія, котрий ДУЖЕ ШАНУВАВ російську мову.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus