USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Луцьку парк рятують від підтоплень. ФОТО

2 Листопада 2012 14:22
Майже 2 кілометри нових меліоративних каналів проклали у луцькому центральному парку.

Про це розповів радник Луцького міського голови з питань екології Борис Сорока під час оглядин Центрального парку культури і відпочинку імені Лесі Українки за участю Луцького міського голови Миколи Романюка 2 листопада.



Радник мера розповів, що питання підтоплення території парку в осінній та весняний періоди потребувало вирішення вже давно. Тож, минулого року Луцький міський голова підписав відповідне розпорядження. До того ж, задля проведення меліорації території парку виділили кошти з держбюджету. Нагадаємо, на капітальний ремонт водовідвідної мережі парку культури та відпочинку імені Лесі Українки Уряд виділив 600 тисяч гривень.



Наразі ж, за словами Сороки, у межах програми виконали лише частину робіт. Зокрема, вдалося впорядкувати територію парку, яка розміщена вздовж вулиці Глушець біля так званого Старого ринку.



«Цього року також продовжили роботи з розчистки старих меліоративних каналів, а також нарізку нових каналів, що дасть можливість не допустити підтоплення території парку і можливість рости деревам», ‒ зазначив Борис Сорока.


Так, за словами екологічного радника мера, цьогоріч у парку проклали приблизно 2 кілометри нових меліоративних каналів. Своєю чергою, проектант, заступник голови правління «Інституту «Волиньводпроект» Роман Юзвяк, зауважив, що наразі вдалося прочистити канали вздовж головної алеї парку. Загалом же, більшу частину меліоративних робіт, запланованих у межах програми очистки каналів, виконали з правого боку парку.


Щодо цього Луцький міський голова Микола Романюк додав, що проблему підтоплення цієї частини парку вже практично вирішили. «Основні роботи по розчистці каналів виконані. Є ще деякі нюанси по правій частині парку, меншого об’єму канали, алейки, доріжки. Якщо будуть кошти на наступний рік, то виконаємо», ‒ розповів мер Луцька.


Окрім того, він зазначив, що у межах реалізації програми капітального ремонту каналів у парку зрізали багато дерев та кущів. Мовляв, для того, щоб «техніка могла працювати». Тож, уже навесні наступного року на місці старих дерев планують посадити нові. Цю роботу почали вже зараз. Півтисячі саджанців посадили вздовж каналів, які розчистили минулого року.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
Дика собака Дінго Показати IP 2 Листопада 2012 14:35
Все як завжди, працювало декілька роботяг, а на фотосесію приїхало 300 чоловік попіаритись
Wild dingo до Дика собака Дінго Показати IP 2 Листопада 2012 20:41
На українській мові пишеться: "дикий собака Динго."
Мовознавець мовознавцю до Wild dingo Показати IP 4 Листопада 2012 09:29
Правильна писати не "на українській мові", а – "українською мовою"
Нелучанка Показати IP 2 Листопада 2012 17:02
Атас, мер у чоботях! Плачу
жо Показати IP 2 Листопада 2012 18:55
клоуни,зробіть насоси.
00 Показати IP 2 Листопада 2012 20:28
просто капец. поїдь в Вену подивись парки.
11 до 00 Показати IP 2 Листопада 2012 21:14
Ще можна театри порівняти.
Петро Показати IP 3 Листопада 2012 16:35
От в кого треба вчитись на куску болота гроші заробляти!...тільки треба його назвати "парком культури і відпочинку"...
Шахнюк Ф. Показати IP 4 Листопада 2012 05:38
Не мерська це справа - багнюку місити. Хай би Рая з сотнею безробітних попіарилась!
Про насоси Показати IP 8 Листопада 2012 12:30
Да-да, треба спочатку насосну станцію відремонтувати, щоб воду з території парку відкачувати в р.Стир

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus