USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Центр адмінпослуг запрацює цього року

26 Квітня 2012 14:48
Центр надання адміністративних послуг у Луцьку відкриють ще до кінця цього року.

Про це повідомила начальник дозвільного центру Юлія Соломко під час презентації центру 26 квітня.

З її слів, дозвільний центр почав свою роботу наприкінці 2006 року. У 2011 році за проханням голови облдержадміністрації міськрада офіційно надала йому повноваження виконувати функції обласного дозвільного центру. «Фактично ж він виконував такі функції з 2009 року», - каже Соломко.

Вона додала також, що Луцький дозвільний центр – один із перших, де почали здійснювати контроль за терміном видачі документів. Так, за останні півтора року прострочення строків видачі дозволів не спостерігаються, порівняно з 2008 роком, коли 8% звернень видавалися з порушеннями.

Соломко наголосила, що в роботі центру – процедурний підхід. Так, заявник із пакетом документів звертається до підрозділу лише раз, а державні адміністратори самі займаються передачею документації між адміністративними органами для отримання усіх необхідних дозволів.

За словами Юлії Соломко, наразі у центрі працює 6 державних адміністраторів. «Із відкриттям Центру надання адміністративних послуг у Луцьку їх стане 16», – стверджує вона.

Нагадаємо, відкриття Центру надання адміністративних послуг планується на базі «Будинку побуту» на вулиці Лесі Українки у Луцьку.

Заступник голови Волинської облдержадміністрації Едуард Стоєв зауважив, що на відкриття цієї установи державного фінансування не передбачено. Реконструкція та ремонт приміщення проводитиметься виключно за гроші з міського бюджету. А от на роботу регіонального центру у 2012 році таки виділять 300 тисяч гривень.

Окрім того, за словами Стоєва, Луцький дозвільний центр – один із перших серед регіонів, який має власний веб-сайт. Так, кожен громадянин за необхідності зможе дізнатися, які послуги надає ОДА, міськрада й інші органи.

Він також повідомив про те, що з 1 січня запрацював Закон України, згідно з яким уся дозвільна документація проходитиме лише через дозвільні центри. Окрім того, затверджено чіткий перелік документів, які можна там видавати. Наразі через дозвільний центр 26 адміністративних підрозділів можуть видати 58 різних видів документів.

Зараз в Україні функціонують 20 дозвільних центрів, а їх робота перебуває під постійним моніторингом влади.

Стоєв стверджує, що ефект роботи центрів – помітний. «За підсумками першого кварталу до усіх дозвільних центрів уже звернулося 8 тисяч громадян, які отримали більше 6 тисячі дозволів та належні консультації», - додав посадовець.

Серед недоліків Стоєв відзначив, що виникає проблема обміну інформацією в електронному режимі між державними адміністраціями та дозвільним центром.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus