USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Ремонт Театральної площі обійдеться у мільйон гривень. ФОТО

20 Липня 2010 18:17
На реконструкцію центральної площі Луцька потрібно більше мільйона гривень. Гроші в бюджеті передбачені, однак поки вони не надійшли, каже міський голова Луцька Богдан Шиба.

Про це стало відомо 20 липня під час виїзного прес-клубу керівників мерії.

До початку святкувань у Луцьку Дня міста і Дня незалежності Театральний майдан буде повністю «одягнений» не у старий асфальт, а у якісну бетонну плитку, яка прослужить 10-15 років, - обіцяє Шиба.

«Будуть труднощі, бо рельєф площі особливий, ми зараз виконуємо дуже серйозні роботи з вертикального планування, аби після цього якісно замостити майдан. А тут величезний перепад висот. Мусимо виконувати значні обсяги робіт з підсипки, вирівнювання території. Окрім того, ми піднімаємо і вирівнюємо всі люки. А це дуже складні інженерні комунікації», – пояснив градоначальник.


Перший етап ремонтних робіт включає повну реконструкцію площі від драмтеатру до пам’ятника Лесі Українки, наступний етап – до Свято-Троїцького собору.

Першу чергу робіт планують завершити за півтора-два тижні, другу завершать до «дня народження» Луцька, - повідомив директор департаменту містобудування луцького міськвиконкому Георгій Шевчук.

«Найближчим часом ми повністю завершимо і благоустрій дитячого містечка. Також будуть замінені лавочки, бордюри, газон, відновимо підпірні стовпці на тій частині площі, що ближче до Собору», – сказав головний архітектор Луцька.

«Тут має бути основним акцентом пам’ятник Лесі. І жодна споруда не повинна бути гарнішою, ніж інші стаціонарні об’єкти. Нічого не повинна привертати увагу більше, ніж Леся Українка», – наголосив Шиба.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 16
волинянин Показати IP 20 Липня 2010 18:25
Де ще вкрасти гроші як не на будівництві. 5 років нічого не робив, а тут взявся за роботу. Зрозуміло- Шибі на вибори потрібні гроші. Цікаво буде , як нового мера оберем , перевірити за допомогою КРУ та прокуратури витрати на це будівництво. Як мінімум Шиба половину собі в карман покладе
Barni до волинянин Показати IP 20 Липня 2010 19:00
а ЗАТ "Луцькавтодор" буде роботи, які коштують 1 млн. грн. за пів ціни виконувати ????
VSC Показати IP 20 Липня 2010 18:55
палыч, как и Антон, хочет оставить по себе архитектурный шедевр. Антон сделал 200 м проспекта Воли, которые уже благополучно развалились, а Шиба - Театральную площадь. Года на два может и хватит. Когда уже в Луцке появится мер-хозяин, а не мер-вор.
Василь Показати IP 21 Липня 2010 00:23
Шкода, що Климчук губернатор. Якби він був мером, то давно порядок навів би. Він і хазяїн ійого на ... бізнесмени місцеві не пошлють. Принаймні біля банків і барів був би порядок, а не свинюшники. Місцевий бізнес навіть на свята біля своїх генделиків не прибирає. Що це за мер якого ніхто не люить, не поважає, не боїться.
nu-nu Показати IP 21 Липня 2010 01:13
за всю історію таких не було... і нинішній не такий хапуха , як попередній(замківи у старомі місті собі не побудував, школи у приватну власність не забрав і ще.... чого), а з тих що вимальовуються, лише один ще може скласти конкуренцію(принаймні складається таке враження).
Спостерігач Показати IP 21 Липня 2010 08:29
Як тут не критикуй, а Театральний майдан реконструйовується вперше з радянських часів...
анонім Показати IP 21 Липня 2010 09:36
Панове! хто і чому "закопує" кошти міського бюджету у Театральний майдан, якщо ця територія передана в оренду для будівництва підземного переходу?!? Які 15 років служитиме ця бруківка??? Чи це чіткий натяк, що ще 15 років інвестор не будуватиме підземку???
муня Показати IP 21 Липня 2010 09:38
не можу зрозуміти для чого робити реконструкцію майдану відданому в аренду приватному підприємству,якщо всерівно через деякий час там буде проводитись будівництво підземного переходу.Нечесна ви людина Б.П.
я теж скажу Показати IP 21 Липня 2010 10:06
Реконструкція майдану це дуже добре і правильно. Дитячий майдан теж добре. Літне кафе не добре(бо не буде дитяче). Перехід міг зробити тільки Ігор Єремєєв разом з універмагом, але він теж глядя на депутатську корупцію відмовився. Тому Шиба робить все правильно.
VSC до я теж скажу Показати IP 21 Липня 2010 18:07
"тільки Ігор Єремєєв разом з універмагом..." - повеселили. Кто, как не Еремеев, знает что такое коррупция. И отказался он не из-за неё, просто денег вкладывать не хотелось. А теперь и ЦУМ продан.
Кровосісі бюджетних коштів Показати IP 21 Липня 2010 11:06
Вже відремонтовано всі дахи та дороги в місті, а також прибудинкові проїзди. Лишилось тільки зробити реконструкцію Театрального майдану.
Exaboto Показати IP 21 Липня 2010 11:12
Дебіли. Хай краще посприяли б у будівництві підземної їнфраструктури. Шановна дебільна влада! Приїдьте в Рівне і подивіться що треба робити з містом. На багатьох великих перехрестях підземні переходи, в центрі будують підземні торгові центри. А луцьк все гавнішає та гавнішає. Правду каже пришиба.
Житель Показати IP 21 Липня 2010 11:35
Господаря точно місту не вистичає, повинен бути нормальний господарник, а не крадії бюджетних коштів типу Кривицького та Шиби. До ВАСИЛЯ теж найшов мені хузяїна :-)) Клімчука, щось я реформ не побачив з приходом молодої команди пенсіонерів :-)).
Микола Показати IP 21 Липня 2010 16:57
То точно, як Шиба каже так і робить. А це його слова "луцьк все гавнішає та гавнішає". Нічого суттевого не зробив за свій термін, і тут жеж перед виборами треба показати людям хочь якісь рухи. Що нагадують предсмертну агонію.
Дуаая Показати IP 21 Липня 2010 19:45
А от мені сподобалась дивна метаморфоза з фонтаном в центрі міста, був собі гавний музичний фонтан, а тут бах і на його місці виріс чудовий дитячий майданчик під палючим сонцем в оточенні машин, містіка прямо таки, де ще може таке статись?!!
Василь Показати IP 15 Серпня 2010 03:02
Да, колись обіцяли зробити музичний фонтан, найкращий в місті, розвалили старий поставили парочку дешевих гірок ось вам і фонтан

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus