USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Південноафриканський бурбуль – екзотичний гість виставки собак в Луцьку

27 Вересня 2012 15:21
Близько тисячі порід собак планують показати відвідувачам організатори виставки собак «Луцьк-2012», що має відбутися цієї неділі, 30 вересня, на футбольному стадіоні, що на вулиці Писаревського (мікрорайон Теремно).

Наразі до участі у виставці зголосилося близько сотні учасників. Організатори, а це осередок собаківництва «Любарт», планують, що загалом зможуть показати відвідувачам приблизно 1000 різних порід собак, адже реєстрація на участь у виставці триватиме до неділі.

Найекзотичніші серед них, за словами голови правління осередку собаківництва «Любарт» Івана Безуглого, це пес породи південноафриканський бурбуль, а ще мастиф. Обидві собаки і їхні господарі мешкають у Луцьку.

Втім, участь у виставці візьмуть не лише собаководи з Луцька і Волині, а з усієї Західної України, наголошують організатори.

В межах виставки планується племінний огляд та показові виступи кращих дресирувальників. Початок заходу о 10.00


Довідково:

Порода собак південноафриканський бурбуль (boerboel) має європейське походження, а саме – нідерландське. Під час колонізації Африки переселенці брали з собою собак групи молосів, де їх надалі схрещували з завезеними з Англії бульмастифами. Так наприкінці XIX століття з’явилася порода собак бурбуль.

Сучасна порода південноафриканський бурбуль до сих пір не визнана FCI, а інші кінологічні асоціації зовсім недавно внесли цих собак в свої списки.

Який же він, південноафриканський бурбуль, і за що його цінують? Спочатку колонізатори Африки використовували бурбуля для охорони помешкань. Крім того, цих собак також брали на полювання. Їх головним завданням було відволікання і утримання звіра, поки господар не підбереться ближче і не вб’є тварину. Варто зауважити, що собаки і самі дуже часто справлялися з досить великими тваринами самостійно. Наприклад, могли здолати самотужки таких тварин як леопард або гієна.

Сучасний південноафриканський бурбуль – це собака зростом 65-70 см (залежно від статі), з міцним кістяком і добре розвиненою мускулатурою. Кінцівки собаки дуже сильні і м’язисті. Мінімальна вага псів становить 70 кг. Самки важать трохи менше – 55 кг. Забарвлення південноафриканських бурбулів: жовто-попелястий, палевий, тигровий і червонувато-коричневий. Шерсть південноафриканського бурбуля коротка і гладка. Пігментація на тілі яскраво виражена в області лап, кігтів.

Південноафриканський бурбуль має спокійний і поступливий характер. Відданість і постійна готовність захистити – якості, за які можна закохатися в цю породу. Крім того, бурбуль відмінно відчуває, коли його господар чогось боїться.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Лучанка Показати IP 27 Вересня 2012 16:24
А якою маршруткою туди можна доїхати? 9, 9а чи 32? Де виходити?:)
сеня Показати IP 27 Вересня 2012 16:52
на такс1 за 15 гривн1в ...
Писаревський Показати IP 27 Вересня 2012 18:27
9 і 32. виходите біля будинку для престарілих
Коля Показати IP 27 Вересня 2012 20:40
Від 2 лікарні максимум 1км.
Irene Показати IP 29 Вересня 2012 23:08
Моєму бурбулю вже 11 років.
максим до Irene Показати IP 15 Жовтня 2012 21:24
а мому тільки 2....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus