USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Підприємці до міськради, - як діти до школи

14 Березня 2012 16:47
Підприємець із центрального парку в Луцьку шукає правди, оббиваючи пороги владних кабінетів.

Про це інформує «Волинський Інформаційний Портал»

Вже кілька років підприємці, які здійснюють господарську діяльність в Центральному парку культури та відпочинку імені Лесі Українки, що у Луцьку, намагаються узаконити свою торгівлю, проте поки що - марно. Один із них прийшов і на виїзний прийому до заступника Луцького міського голови Василя Байцима.

Чоловік розповів усю свою довгу історію, яка тягнеться ще з 2009 року. Саме тоді він звернувся до Луцької міської ради з проханням надати у парку місце для торгівлі. Тоді цим опікувалося КП «Зелене господарство», з яким і уклали договір. До того ж, згідно з умовами, чоловік повинен був провести благоустрій, для чого навіть взяв кредит. На своїй території за власні кошти викорчував дерева та кущі і поклав бруківку. Проте після проведених робіт часу для роботи залишилось небагато, лише місяць, бо закінчилось літо.

На наступний сезон підприємцю сказали, що зараз в Україні нові закони, а тому треба буде переоформляти документи, проте порадили поки працювати так, як є. Та вже через тиждень до нього прийшли з перевіркою. «І так ціле літо дьоргали», - нарікає він.

Згодом підприємця та його колег змусили зробити спеціальну проектну документацію, яка теж обійшлася недешево. Проте через певний час депутати Луцькради минулого скликання взагалі прийняли рішення віддати усі торгові місця в парку іншому підприємцю, і воно було оскаржене прокуратурою. «Ми навіть мітинг влаштовували», - розповів чоловік та додав, що вже два роки оббиває пороги міської ради.


Василь Байцим зауважив, що він вже неодноразово казав, що чиновники повинні крутитися навколо підприємців, а не навпаки. «Ви ж - наші роботодавці, ви податки платите», - додав він та розповів про те, що наразі розробляється схема торгових місць. Він навіть зателефонував до заступника головного архітектора міста Ярослава Матвіїва, який запевнив, що цей документ буде готовий до кінця квітня.
На це підприємець відповів, що сезон починається з 1 квітня, а тому він взагалі не знає, чи варто тоді починати роботу. Нарікає він і на те, що не може взяти гарні меблі. «Наш архітектор, Юрій Казмірук, каже, що от у Львові можна сісти за дерев’яні столики, випити філіжанку кави, а в нас столи пластикові. А як ми можем по-іншому зробити?» - цікавиться підприємець.

Він пояснив, що для того, аби орендувати хороші меблі, договір з відповідними фірмами треба підписувати ще у грудні-січні, а в зв’язку з тим, що він взагалі не знає, чи зможе займатись підприємницькою діяльністю і чи йому це дозволять, то й орендувати столики не має можливості.
«Скільки можна ходити в міську раду, як діти до школи?» - поцікавився чоловік. Василь Байцим порадив йому звернутись ще раз у квітні, коли буде розроблена схема торгових місць
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Упс Показати IP 14 Березня 2012 17:17
Цитата: "чиновники повинні крутитися навколо підприємців, бо вони платять податки роботодавці"? Коли перестанемо "ліпити горбатого" і визнаємо, що сума единого щомісячного податку з торгаша-підприємця і "в пуп не дихає" в співвідношенні до розміру прибуткового податку, який знімається з ЗП чиновника. Крім того, останній не має права мати лівого доходу. Кому гірше?
Андрій до Упс Показати IP 14 Березня 2012 18:45
Ну якщо так, давайте нехай усі люди стануть чиновниками. Тоді в країні платитимуться високі податки, бюджет буде наповнений по-вінця, повністю зникнуть названі Вами "торгаші" і настане повна благодать!
Фанат до Упс Показати IP 14 Березня 2012 21:35
не з одними лише чиновниками можна порівнювати. Достатньо будь-якого пересічного працівника-бюджетника
Іван Козолуп до Упс Показати IP 15 Березня 2012 10:20
Одразу видно, що ви нічого не тямите в економічних питаннях. Нині з середньостатистичного підприємця в рік збирається біля 8000 грн., це не рахуючи ліцензій і т.п. До того ж є ТзоВ, ПП та ін., є й інші, більш потужні наповнювачі держбюджету. От якраз із цих надходжень чиновникам платять зп. А ті відрахування, про які ви говорите, повертаються назад до бюджету і це не є доходом, а звичайною економією коштів.
??? Показати IP 14 Березня 2012 17:28
А це нічого, що в парку в сезон ціни "від самальота" і луплять "капєєчку" з народу? а сидіти приходиться, дійсно, на пропалених мастких пластмасових столиках, аж морозиво чи кава не в кайф.
підприємець, поки що... Показати IP 14 Березня 2012 19:01
В нашій країні вести бізнес - вкрай важко. Тільки підзбирав копійку - податок влупили, тільки зробив реконструкцію павільйону за 8 000 у.о.- міська рада не хоче підписувати договір на продовження оренди земельної ділянки. Каже забирай куди хочеш те, що набудував. Що заліз у борги, собі на нові туфлі 5 років грошей шкодував - всім пофіг. Зате у виконавчій владі поближче до дозвільної системи усе просто: зарплата маленька до 2500грн. А хатинки будуємо за 250000у.о. А за що? за дозвіл розташувати об`єкт торгівлі. Даєш хабаря 5000у.о. і питання вирішується, але на три роки, після яких договір оренди розривають і кажуть - забирай геть свої залізяки, вони ж бо псують естетичний вигляд вулиці. Будь те ви .... здорові, чинуші комсомольські, як були безбожниками, так ними й лишилися, а підприємцю в Луцьку робити нічого - добре, що брат розумніший і в Німеччині кличе працювати. Там фашисти до українців краще ставляться, як власні комуністи, у мене сім`ю утримувати небуде чим, поїду світ за очі, аби не бачити ваших правильних, стурбованих за громаду писків.
999 до підприємець, поки що... Показати IP 14 Березня 2012 22:17
ви не один. правильно кажете. і що в кінцевому випадку цій людині відповів чиновник? от якби той заступник підняв дупу та побігав за підприємця по кабінетах, вирішив питання довжиною в 3 роки - стало би видно, хто навколо кого крутиться.
Іван Козолуп до підприємець, поки що... Показати IP 15 Березня 2012 10:26
Цілком підтримую. Я теж такої ж думки на рахунок закордону. Сподіваюсь, мені не доведеться прикривати власну справу, але нинішнє законодавство, що змінюється як волинська погода, чиновники-бюрократи всіляко цьому сприяють. В українців є тільки 2 варіанти - або змиритись і виїхати за кордон, або повстати і силою почистити всю комуністичну верхівку сільських, міських, обласних і державних органів влади!
Солоха Показати IP 15 Березня 2012 07:38
Треба було запропонувати Байциму певну долю і питання вирішилось би в мить. На одній з прес-конференцій у свому виступі він зазначив: "Я виконую свою роботу тільки тому, що мені за це платять".
Лучанин Показати IP 15 Березня 2012 11:09
Гей підприємці, якщо вам так погано і ви платите такі велику податки, а шуруйте працювати в бюджет на голеньку ставочку і кожен місяць сплатіть 20 проц податочку.А вам платити податки з прибутку треба з вашогоюВи не один не бідненький, які ціни там у парку на будь-яке свято. Захмарні- це кого ви так обдираєте нас, а ще плачетеся.Дійсно засмальцьовані крісла пластмасові, жах що твориться-це так за кордононм.Та за кордоном такі генделики давно закрили і навіть дня не дали б працювати.Я, якщо і виходу туди на якесь свято,то беру з собою пиво, а не купую у вас здирників. А туалет біля сніжинки у свято піднімають ціну до3 грн- це вже повне нахабство-це знову ж таки зневага до людей,елементарної совісті нема у власників цього туалету.Все для народу. Ото за свято нажилися, а боком воно вам не вилазить.Людьми важко нс уже назвати, інші виживають, а на горі наживаєтесь.А, ще ви нас експлуатуєте бандити, платите копійки, знущаєтесь, не влаштовуєте, ви рабовлсники, а ми раби.Тому, шо дпотаки і тут треба платити,На все є суд Божий
БУ Показати IP 15 Березня 2012 12:30
одна желчь и укр национальное животное в коментариях!!!тьфу противно читать
УБ Показати IP 15 Березня 2012 13:08
А как на щёт русскага интернацианальнаго животнага? И читать нечега!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus