USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Обробляти метали тиском найкраще вчать у Луцьку

20 Травня 2012 18:08
Державна акредитаційна комісія Міністерства освіти і науки, молоді та спорту України затвердила нові ліцензії та сертифікати для єдиної у Західній Україні кафедри, яка представляє прогресивний напрямок обробки матеріалів з використанням технологій пластичного формування.

Мова про кафедру матеріалознавства та пластичного формування конструкцій машинобудування, що належить до технологічного факультету Луцького національного технічного університету. Нові ліцензії та сертифікати тут отримали на підготовку бакалаврів напряму «Інженерна механіка» та спеціалістів і магістрів спеціальності «Обладнання та технології пластичного формування конструкцій машинобудування». Як і у попередні роки, наступного навчального року тут розпочнуть навчання студенти, які прагнуть стати інженерами-механіками з обладнання та технологій пластичного формування конструкцій машинобудування. Особливої актуальності набуває цей фах нині, коли на Волині активно працюють потужні промислові підприємства, а також посилився попит на високоякісні вироби з металу, наприклад ковані.

Як зауважив завідувач кафедри, доктор технічних наук, професор Петро Савчук, «ще десять років тому технології обробки тиском на Волині не були досить поширеними, але зараз колишні дрібні фірми, кузні стали потужними організаціями, що використовують технології обробки матеріалів». «Ця спеціальність – потрібна нині, бо на підприємствах є потреба у кваліфікованих фахівцях з обробки металів тиском» - стверджує науковець.

Він також додав, що серед тих, хто закінчив навчання за цим напрямом, більшість працевлаштовується. Так, лише за минулий тиждень двоє цьогорічних випускників Іван Окуневич та Микола Сіжук пройшли співбесіди й працевлаштовані на місцевому підприємстві «Вторма-Луцьк».

В університеті ж наразі завершуються захисти дипломних проектів, зокрема, й за цією спеціальністю. Більшість студентів захищається на «відмінно», адже проходять виробничу практику на таких потужних волинських підприємствах ,як «СКФ-Україна», АК АТ «Богдан-Моторс», «Модерн-експо», ПП «Джерело», «Електротермометрія». Очолює Державну екзаменаційну комісію – доктор технічних наук, професор Василь Шваб’юк.







Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
:) Показати IP 21 Травня 2012 13:04
І до чого тут останнє фото :) мда, воно ДУЖЕ інформативне...
анонім Показати IP 22 Травня 2012 21:02
Як казав один класик, точніше випускник цієї спеціальності, - "Проти наших східних колег ми просто мавпи з лінійками"
АНОНІМЕ Показати IP 22 Травня 2012 21:03
АХАХАХА, РЖУ НІМАГУУУУУУ там певно вже всі працевлаштовані
Ольга Показати IP 8 Червня 2012 12:42
Була присутня на цьому захисті. Рівень знань молодих людей перевершив мої очікування!!!Не такі вже й в нас погані спеціалісти!!!Вітаю хлопців з успішним захистом!!!!!
Активіст Показати IP 27 Грудня 2012 23:00
Ну і де ваш класик зараз? Знайшовся вже? Бачив оголошення по місту.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus