USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Луцькі медики розпочали «велике прання». ФОТО

28 Лютого 2011 17:55
У Луцькій міській лікарні відкрили сучасну пральню, яку будували три роки.

Відкрили пральню 28 лютого за участі представників міської і обласної влади.

Реконструкцію пральні розпочали ще у лютому 2008 року. Придбання нового спецобладнання, встановлення комунікацій, внутрішній ремонт обійшлися міському бюджету у 1,5 мільйона гривень.

Однак цього не вистачило, щоб повністю завершити будівництво. Тому обласна влада прийняла рішення допомогти довести справу до кінця і у 2010 році із державного бюджету виділила ще 1,2 мільйона гривень.

Зрештою у цьому році облаштування пральні завершили і туди закупили сучасне технологічне обладнання: п’ять пральних машини, дві сушильні, три центрифуги, гладильний прес та два каландри - преси з валами, які відтискають і розгладжують тканину.

Тепер лікарня зможе за одну лише зміну випрати близько 600 кг брудної білизни, - запевнив начальник міського управління охорони здоров я Федір Кошель.

За словами губернатора Волині Бориса Клімчука, це прекрасно, що у місті з’явилася така потужна пральня.
«Колись ми з дядьком Федором, - так я ласкаво називаю головного медика Луцька, - ще у середині 90-х казали хворим, які приходили до медзакладу: «Якщо лягаєте до лікарні, то беріть із собою все своє». А тепер, бачите, як все змінилось?», - сказав голова облдержадміністрації.

До слів губернатора приєднався і мер міста Луцька Микола Романюк, який сподівається, що тепер мало не вся область буде прати білизну у цій пральні.

«Ми плануємо привозити сюди білизну з інших комунальних підприємств, можливо не лише міських, а і обласних», - зауважив мер.

Тим часом відкриття пральні допоможе зберегти у бюджеті 300 тисяч гривень, котрі лікарня протягом року витрачала на прання брудної білизни, щомісячна вага якої становить 7 тон.

Однак потужності у пральні значно більші. За зміну, тобто за один день, там можна випрати, як вже зазначалося, близько 600 кілограмів білизни. Якщо наприклад, працювати без вихідних, то пральня зможе попрати 18 тон білизни.

Начальник управління охорони здоров’я Луцької міської ради Федір Кошель запевнив, що такі потужності зовсім не зайві.

«Луцька міська лікарні розрахована на 700 ліжок. Крім того, вона зможе обслуговувати не лише міську лікарню, а й інші медичні установи», - переконаний Федір Кошель.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
вася Показати IP 28 Лютого 2011 18:10
респект и уважуха
white Показати IP 28 Лютого 2011 20:26
Ха-ха! У пральні майже все обладнання б / у, а вони радіють ... Ну приміщення, ну ремонт зробили, а обсягів своїх виконувати не буде! А така подія, стільки гостей ...!!! :)
Семен Показати IP 1 Березня 2011 10:35
Я якщо туалет відкриють, губернатор особисто приїде.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus