USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Лучани не знають, що робить влада

11 Травня 2012 17:48
Лише близько 40% лучан поінформовані про роботу Центру надання адміністративних послуг і про перелік послуг, які надають виконавчі органи Луцької міської ради.
Про це повідомила начальник відділу звернень громадян міськради Лариса Карп'як під час громадського обговорення результатів опитування щодо вивчення задоволеності замовників послугами, які надаються виконавчими органами міської ради 11 травня.
Опитування у формі анкетування організували відділ звернень громадян Луцької міської ради та ВОГО «Фонд місцевого розвитку» в межах проекту «Впровадження Центру муніципальних послуг у Луцьку як інноваційного механізму обслуговування громади міста».
Одними з причин проведення опитування Карп’як назвала визначення тієї категорії населення, яка найчастіше звертається до Центру і їх побажань, пропозицій та скарг щодо його роботи. Серед 16 основних тез анкети вона назвала питання щодо визначення виконавчих органів влади, до яких найчастіше звертаються заявники, мети звернення, термінів вирішення питань громадян. Респондентів запитали також про умови надання послуг, про компетентність та привітність персоналу. Окремо згадали про зручність та облаштованість приміщень для людей з обмеженими фізичними можливостями.

Представники Центру опрацювали 1015 анкет і на основі отриманої інформації орієнтуватимуться щодо подальшої роботи установи. За даними опитування понад третина населення звертається до міської влади, аби отримати консультацію або інформацію від міської ради, а 34% – за конкретною послугою.

Карп’як пообіцяла, що невдовзі зникне проблема, пов’язана із графіком роботи установи. Так, у будні дні людей обслуговуватимуть довше, а в суботу Центр буде працювати до обідньої пори. Ця проблема, за словами посадовця, виникла тому, що громадяни зазвичай не цікавляться годинами прийому, втім часто нарікають, що установа не функціонує «як треба».

Зі слів Карп’як, після опрацювання анкет також стало відомо, що половина осіб, які звертаються до Центру, позитивно вирішують свої проблеми. Проте, вона стверджує, - заявки частини громадян потребують часу для опрацювання.
За даними опитування, найчастіше до Центру звертаються люди, у яких виникають житлові проблеми та питання, що потребують вирішення управлінням містобудування та архітектури. Це й спричиняє утворення черг, а відтак, додаткове навантаження для працівників цих структурних підрозділів.
Іншою проблемою, на думку Карп’як, є недостатня поінформованість населення про роботу установи та перелік послуг, які вона надає. Так, лише 39% опитаних знають, з якими питаннями можуть звернутися до Центру. Вона також зауважила, що функціонує сайт Центру, де можна дізнатися усю необхідну інформацію про перелік органів виконавчої влади, які задіяні у роботі установи, про години прийому усіх адміністраторів та представників управлінь. Карп’як додала, що на сайті доступні бланки формулярів, які необхідно заповнити для отримання конкретного виду послуг і надіслати на адресу міськради.

Голова Волинської обласної громадської організації «Фонд місцевого розвитку» Петро Верзун пояснив навіщо вирішили провести опитування. Ініціатори анкетування прагнули дізнатися, чи потрібен Центр надання адмінпослуг лучанам, і зрештою, змодифікувати подальші дії щодо поліпшення функціонування установи.

Верзун також наголосив на проблемі недостатньої поінформованості населення. Водночас нагадав, що до кінця літа лучани отримають буклети про роботу Центру із переліком усіх послуг, які тут можна буде отримати. Він нагадав також, що майбутні адміністратори центру уже пройшли тренінги задля поліпшення якості роботи з заявниками.

Говорячи про роботу Центру, Карп’як також повідомила, що з метою уникнення черг люди отримуватимуть талончики із зазначенням часу прийому, а у приймальні для громадян встановлять електронне табло, яке інформуватиме про порядок черги.

Нагадаємо, ідея створення Центру надання адміністративних послуг у Луцьку виникла минулого року. Вже виготовлено проектно-кошторисну документацію, а до кінця травня заплановано оголосити тендер для визначення підрядника на реконструкцію приміщення. Новий ЦНАП планують відкрити до кінця цього року у приміщенні Будинку побуту, що на вулиці Лесі Українки у Луцьку.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Водій Показати IP 11 Травня 2012 23:37
Ще до виконкому -сільська кар*еристка КАРПЯК працювала в міському центрі зайнятості на рядовій посаді-вирішила в період відпустки Директора центру самовільно зайняти посаду директора-не вдалося:вигнали з центру;Тоді випадково потрапила до виконкому;Коли прийшов у 2006 році до влади шиба-почала ця непорядна жінка писати доноси на порядних працівників виконкому- щоб урвати добру посаду у шиби;Вирвала правдами-неправдами а тепер розказуе порядним лучанам байки посилае брехливі відписки на звернення громадян-практично не відповідае займаній посаді не виконуе поставлений обсяг робіт згідно посадових інструкцій Пане мер очищайте мерію від таких непорядних страшних людей як Карпяк !!! Те що вона розказуе лучанам -суцільна дезинформація Просто ЖАХ !!!
Правозахисник Показати IP 12 Травня 2012 09:59
Ця Карпяк така брехуха та аферистка, якраз під стать Кривицькому та Соколовській. А взагалі, в міській раді немає професіоналів: сільські тітки та дядьки, Карпяк, Перун, Соколовська - слюсарі, вчителі мови та літератури, сантехніки. Нормальна людина не буде писати заяву про прийом на посаду, не маючи відповідної освіти та практичного досвіду роботи. А всякий непотріб - преться на будь-яку посаду, аби була можливість красти з бюджету. Макаров - безосвітній підсобний працівник, на ТОНІСІ вперше побачив відеомагнітофон та відеокамеру, там його і навчили кнопки на камері нажимати - відеозйомкам. А тепер носа задерло - великий телевізійник, лізуть зі своєю мадам в екран і несуть такий словесний понос, наче з дурки недавно вийшли. А Романюку такі кадри до вподоби - дурнями легко управляти.
Таня до Правозахисник Показати IP 16 Травня 2012 15:21
Мирослав, у вас є модератор сайту? Коли люди переходять на настількі відкриті образи - це для видання крок назад. Можеш цього не ставити, але коментарі в яких прізвища і нічим не підкріплені образи ставити на сайт якось не годиться.
Прохожий ветеран Показати IP 13 Травня 2012 10:21
Не знаю, чем там этот центр ваш занимается... Скорее всего - круговоротом бумажек... А вот реальный центр города напоминает послевоенную пору - 10 мая - ярмарка, оркестр играет... Лавок - куча, но присесть негде. На продажу лавки! А кто присядет нечаянно - приклеится; лак не высох. Издевательство!!!
Знаючий про владу Показати IP 13 Травня 2012 12:15
До виборів влада готується. Про все інше забула та влада!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus