USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Лучанам загрожує «бінарна зброя» та «біч України»

25 Червня 2012 16:55
Мешканцям обласного центру Волині загрожують опіки ІІ ступеня та сильні алергічні реакції, якщо вони не поводитимуть себе обережно з борщівником Сосновського та амброзією полинолистою. У мерії планують винищити ці рослини на території міста.
Про це йшлося 25 червня під час наради в міській раді.
Начальник міського відділу екології Борис Сорока повідав, що борщівник «окупував» Луцьк. «Особливо багато його на обочинах доріг, біля дачних ділянок та зелених зон, гаражних кооперативів, залізничних колій», - стверджує чиновник.
З його слів, у Луцьку не ведеться належна боротьба з цією рослиною, а фахівці відділу виявили, що більшість керівників комунальних служб, орендарів та власників земельних ділянок взагалі не займаються вирішенням цієї проблеми.
Також посадовець розказав, що найбільше борщівника росте в колишньому ботанічному саду Волинського нацуніверситету імені Лесі Українки, вздовж дитячої залізниці, на вулицях Мамсурова, Глушець та Довженка.
Водночас він нагадав, що згідно із розпорядженням міського голови Миколи Романюка комунальники мають подбати про цілковите знищення рослини на прибудинкових та закріплених за ними територіях. Те ж мають зробити власники та орендарі, тільки на своїх земельних ділянках.
Таку ж роботу, зі слів Сороки, потрібно проводити з амброзією полинолистою.
Начальник управління охорони здоров’я міськради Федір Кошель зауважив, що в мерії не дарма приділяють таку увагу і амброзії, і борщівнику. Він навіть назвав борщівник «бінарною зброєю», а амброзію – «страшним бічем України».
Він пояснив, що потрапляння на шкіру людини соку борщівника та сонячних променів може викликати опіки ІІ ступеня, а амброзія провокує сильні алергічні реакції.
«Бувають випадки, коли люди на природі відпочивають і все закінчується дуже плачевно. Цьогоріч вже було кілька випадків», - додав чиновник.
До слова, за невинищення бур’яну, за словами Сороки, передбачено штраф обсягом до 1,7 тисячі гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus