USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Фонтан у центрі Луцька з «корита» перетворять у світло-музичний

26 Липня 2012 19:19
Повернутися до давно забутої ідеї створення світло-музичного фонтану на місці колишнього ‒ з дельфінами вирішили у Луцькій міській раді.

Про це йшлося 26 липня під час засідання виконавчого комітету Луцької міськради.

За словами начальника управління містобудування й архітектури Луцької міської ради Юрія Казмірука, попередньо у Луцьку провели конкурс на кращий проект будівництва фонтану в центрі міста. Однак, усі пропозиції відхилили.

Головний архітектор міста пояснив це тим, що основним елементом усіх запропонованих проектів була скульптура. А це, мовляв, вступає в дисонанс із уже сформованим архітектурним середовищем Театрального майдану.

Саме тому, за словами Казмірука, він вирішив дізнатися про долю попереднього проекту, згідно з яким фонтан мав бути світло-музичним.

Так, він розповів, що на незавершене будівництво у серці Луцька уже є зроблена проектно-кошторисна документація. Казмірук зазначив також, що розробкою проекту, на замовлення управління ЖКГ, займалася волинська філія ДП «Діпромісто». Так, за словами архітектора, фірмі вдалося побудувати лише основу фонтану у формі «бетонного корита» і підвести до нього інженерні комунікації. Мовляв, запропонована спочатку шведська технологія дійсно була для міста дороговартісною.

Казмірук переконаний, що у поєднанні із пам’ятником Лесі Українки і музично-драматичним театром будівництво світло-музичного фонтану у центрі міста буде композиційно правильним рішенням.

Своєю чергою, Луцький міський голова Микола Романюк зазначив, що уже отримав дві таких пропозиції ‒ з Луганська і з Дніпропетровська.

Так, Казмірук запропонував доручити департаменту ЖКГ та управлінню архітектури допрацювати проектно-кошторисну документацію старого проекту.

«Там зроблений все-таки великий об’єм роботи і я думаю, якщо його підвести, це буде непоганий комплекс, воно непогано буде вписуватись», ‒ підтримав архітектора перший заступник Луцького міського голови Святослав Кравчук.

Врешті, члени виконкому міськради погодили доручити профільним управлінням внести корективи до проектно-кошторисної документації до 1 вересня.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Віталій Показати IP 26 Липня 2012 20:40
Світло-музика це скучно фу! Краще фонтані бронзових скульптур красиво, цікаво!
лучанин Показати IP 26 Липня 2012 21:01
А скількі грошей заплатили за проєкт щоб зрозуміти що такій фонтан для міста дороговатий. Краще за виробництво думали та за робочи місця.
Поціновувач світломузики Показати IP 26 Липня 2012 21:37
Цікаво,а як до цієї геніальної ідеї поставляться мешканці сусіднього "біг-бена"?Адже вони задовбали скаргами міськраду за фан-зону,яка стояла всього три дні, а тут постійно діюче свято світло-водо-музики пропонують запустити.
марко Показати IP 26 Липня 2012 21:40
Ідея чудова! Нарешті.
вася Показати IP 26 Липня 2012 22:08
до 24 августа 2012 будет зделано.где фонтан. вруни .укуси вас пчела.забодай вас комар.
Вахтанг Показати IP 27 Липня 2012 06:25
Лучше образцовый туалет там сделайте. Гости города вам спасибо скажут.
Vox Populi Показати IP 27 Липня 2012 09:11
+100500.
Чеширский Кот Показати IP 27 Липня 2012 09:36
Для начала предлагаю компенсировать убытки городской казны за счет виновных. Фамилии всем известны. И только потом начинать строительство.
Глас народа Показати IP 27 Липня 2012 12:25
На музыкальные или с бронзовыми статуями фонтаны у города нет денег. Если вы сделаете как нибудь (а оно так и будет), фонтан долго не проработает. Современный фонтан - это красивая вода и всё! И не забудьте за очистку воды.
Луцьк Показати IP 27 Липня 2012 14:29
деребан по другому колу,шонібуть робити аби робити відімость роботи. то бруківку перекладають де асфальт ще нормальний то бажають встановити сонячний годинник хто придумує такі маразми, невже більше немає до чого вцепитись?
Адекватний2012 Показати IP 27 Липня 2012 19:52
Пересадить тих новаторів десь у підвал, бо світломузика в їхніх головах певно від спеки заграла. Був дитячий майднчик, ніби й непогано було. Ні. треба якісь прожекти у запалених мозках вишукувати, схеми відкатів омріювати. Прожектерів-шахраїв - до нігтя!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus