USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Фонд Ігоря Палиці завітав на шевченківське свято

9 Березня 2012 15:28
Благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» долучився до відзначення 198-ї річниці від дня народження Тараса Шевченка, завітавши на літературне свято, що відбулося у будинку культури мікрорайону Вересневе, 9 березня.


Літературно-музичну композицію «Ми – внуки твої, Тарасе!», приурочену до 198-ї річниці від дня народження видатного українського письменника і художника Тараса Шевченка, працівники будинку культури підготували разом з вихованцями.


За сценарієм, усі, хто виступав на сцені - одягнені у вишивані сорочки, дівчатка - ще й у віночках. Загалом вірші Шевченка декламували 27 дітей віком від 8 до 16 років – усі вони вихованці гуртків художнього читання «Слово не криця» і театрального - «Диво-казка».



Як розповіла художній керівник будинку культури Оксана Крамар, поезії діти обирали самостійно, ті, що їм найбільше до душі.

Шевченкове поетичне слово лунало під час заходу не лише у віршах, а й музичних творах. Пісні на слова Великого Кобзаря виконала народна аматорська капела «Дзвони Холмщини».


Старанність і патріотизм маленьких лучан відзначив благодійний фонд Ігоря Палиці. Кожен юний читець отримав під час дійства подарунок.
А директор фонду Ніна Тарасенко розповіла, що дуже втішена тим, наскільки добре ознайомлені діти з творчістю й біографією видатного українського письменника.

«А головне, що вони у родинному колі вибрали поезії, вивчили їх. Так прищеплюється любов до всього українського. Це – справжній патріотизм» - наголосила Ніна Тарасенко.

З її слів, саме це спонукало долучитися до дійства, адже благодійний фонд «Новий Луцьк» активно реалізує програми, які сприяють національно-культурному розвитку, надає допомогу талановитій молоді.


Також Ніна Тарасенко нагадала, що з грудня минулого року триває акція «Подаруй дитині вишиванку!» в межах якої благодійний фонд Ігоря Палиці «Новий Луцьк» планує до Великодня подарувати дітям-сиротам вишивані сорочки. Наразі уже вишито і вручено маленьким лучанам більше 100 таких сорочечок.

«Сьогодні ж, у цей святковий день – день народження Великого Кобзаря, Тараса Григоровича Шевченка працівники благодійного фонду Ігоря Палиці «Новий Луцьк» разом з лучанами. Адже благодійність – це не тільки допомога нужденним, це вклад в майбутнє країни: її культуру, освіту, це інвестиція в інтелектуально-духовний потенціал країни», - наголосила Ніна Тарасенко.

Завершилося літературне свято спільним виконанням пісні на слова Шевченка і покладанням квітів до пам`ятника Великого Кобзаря, що поблизу будинку культури.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 12
Лучанин Показати IP 9 Березня 2012 15:30
Шевченко - світоч України і світу!
Валентин Показати IP 9 Березня 2012 15:30
Молодці! Слава Україні!
33-й квартал Показати IP 9 Березня 2012 16:08
Благодійний фонд Ігоря Палиці - БФІП - человек и пароход.
Патріот Показати IP 9 Березня 2012 20:07
... заради популізму готові поцілувати будь яку ...!
Попадюк Показати IP 9 Березня 2012 20:09
Кобзар дуже шанував російську мову. Переважно жив у Росії, у Петербурзі. Тому обов"язок кожного українця вивчити російську мову, щоб в оригіналі читати ці ГЕНІАЛЬНІ твори.
Soldier of fortune Показати IP 10 Березня 2012 19:40
А ще, Кобзар дуже поважав Бандеру, який разом з Нестором Махно розбудовували Кирило- Мифодіївське брацтво, і зневажали Сталіна, бо той, свого часу видав Емський указ, що забороняв російську мову, якою розмовляв Шевченко, описуючи перемогу українських військ під Полавою 1708р. і патріотизм Мазепи.Отак. Сафат Лукум, Тора-бора і.т.і. Слава благодійникам! С-Л-А-В-А!!!!
Ольшевський, викладач Показати IP 10 Березня 2012 20:49
Кобзар на РОСІЙСЬКІЙ МОВІ написав "в 1854-1858 годах повести "Музыкант", "Художник", "Несчастный", "Капитанша", "Близнята", "Прогулка с удовольствием и не без морали" и дневниковые записи "Журнал". Отож, шануйте сонцесяйну творчість Українського Генія, котрий ДУЖЕ ШАНУВАВ російську мову.
студент до Ольшевський, викладач Показати IP 13 Березня 2012 10:18
Тільки не "на російській мові", а "російською мовою"...це я Вам як студент кажу....
Ант Показати IP 11 Березня 2012 12:49
Кожен юний читець отримав під час дійства подарунок - коробочку з цукерками, у яких закінчується термін придатності. Чого тільки не пожалієш. Дуже тому фонду депутатом бути хочеться. Ще трохи і гречку з простроченими консервами роздавати буде.
лучанка до Ант Показати IP 13 Березня 2012 10:21
а де вони, луцькі благодійники були 10, 15 років тому? Раптом згадали рідне місто і давай сіяти розумне, добре вічне...хочуть до кормушки, до влади...а народ знеову розчулиться і вкотре повірить тим, хто ніколи не виконує передвиборних обіцянок-цяцянок...
Милостиня Показати IP 11 Березня 2012 12:52
палиця тут, палиця там, палиця всюди... Називається:ось вам жебрачки цукерочок перед виборами...
химера Показати IP 12 Березня 2012 10:24
Ще одного такого горе-благодійника місцева влада Іваничівського району у себе тримає.Черговий раз саме перед виборами є можливість подоїти.Головне,що той вчергове ведеться і як результат,знову опустять дурня.А той знову після програшу буде крайніх шукати,тільки собака не там зарита.Хай живуть лохи:"Без лоха жизнь плоха".Хай живуть КРОВОСІСІ (М.Я.Азаров.)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus