USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

ТОП-5 Кварцяного у збірній Україні

7 Червня 2012 10:09
Віталій Кварцяний – неординарна особистість для українського футболу. Експресивний тренер значну частину футбольного життя віддав луцькій «Волині», але за його вміння знаходити маловідомих футболістів і робити з них зірок, йому вдячна вся Україна.
Про це повідомляє Man.Tochka.
Тільки на сьогодні в таборі Олега Блохіна до домашнього Євро готуються п'ять футболістів, яким путівку у дорослий футбол дав Віталій Кварцяний.
5. Богдан Бутко
Захисник перебував у «дублі» донецького «Шахтаря». Однак насправді його талант розкрився у луцькій «Волині», за яку він грав на правах оренди. Згодом він повернувся до Донецька, а звідти перебрався до Маріуполя.
«Віталій Кварцяний не вмовляв мене залишитися. Тренер бачив, що я налаштований змінити атмосферу. Наставник «Волині» подякував за час, проведений разом, і сказав, що двері в луцький клуб для мене завжди відкриті», - каже Бутко.

4. В'ячеслав Шевчук
Лівий захисник донецького «Шахтаря» і збірної України своїм футбольним досягненням зобов'язаний Віталію Кварцяному.
«Мій наступник у «Волині» не повірив у цього захисника. Тоді я хлопця забрав до себе в Хмельницький. Далі – в Запоріжжя. Запропонував тренеру Віктору Догадайлу спробувати його в збірній 15-річних, той брав участь у кількох зустрічах, але чимось не підійшов. І все-таки в результаті Шевчук став гравцем національної команди, оскільки він має в собі сильні вольові якості, бачення високої мети та велике бажання її досягти», - характеризує футболіста Кварцяний.
Зараз Шевчук уже п'ятикратний чемпіон України, тричі володар Кубка України й Кубка УЄФА, а також має дуже хороші шанси стати основним лівим захисником збірної України на чемпіонаті Європи.

3. Євгеній Хачеріді
За характером і запальністю на Віталія Кварцяного схожий його вихованець Євгеній Хачеріді. він – дуже емоційний захисник, але при цьому – кращий стопер української першості. У Луцьку Хачеріді пробув лише півроку транзитом між Мелітополем і Києвом, але внесок у виховання Євгенія Кварцяний зробив неоціненний.
«У той період, коли Хачеріді був у нашій команді, були різні ситуації: він багато чого не хотів робити, займатися на тренажерах, наприклад, плавати. Зараз із ним спілкувався – знаю, що саме цьому він приділяє багато уваги. А я буквально змушував, через конфлікти. Він – дуже нормальна людина. Я його, звісно, сварив дуже багато, але в душі любив за сильний характер. Він за весь час у нас лише один раз отримав видалення; були жовті, так, але всі вони виходили в боротьбі, єдиноборствах. Він любить справедливість, тому йде одразу з'ясовувати... Загалом він такий, сміливий хлопець у житті. З ним на війні не пропадеш», - зазначає Кварцяний.

2. Марко Девіч
У Луцьку Марко опинився разом з Папою Гує. Кварцяному знадобилося лише 5 хвилин, щоб ухвалити рішення взятися за виховання талановитого сербського футболіста.
Нині один із кращих нападаючих збірної згадує ті часи з ностальгією.
«Мені Кварцяний дав дуже багато. Під його керівництвом я зробив великий крок уперед у розвитку. Це стосується практично всього: і моєї індивідуальної майстерності, і мого сприйняття командної гри. За це я йому дуже вдячний і, як кажуть у вас, знімаю перед ним капелюха», - каже Марко.
Багато в чому завдяки Кварцяному Девіч уже шість разів став бронзовим призером чемпіонату України.

1. Анатолій Тимощук
Складно визначити, хто з вихованців досяг більшого успіху у своїй кар'єрі – Лужний чи Тимощук. Олегу Лужному було складніше грати в Європі, але в «Арсеналі» він одержав визнання і навіть виводив команду на поле з капітанською пов'язкою.
Тимощук після успішного перебування в російському «Зеніті» вирушив завойовувати німецьку землю, граючи в «Баварії», де доповнив список чемпіонських звань в Україні та Росії аналогічним титулом у Німеччині, але з двох спроб виграти Лігу чемпіонів «Баварія» з Тимощуком не використала жодної.
Трошки більших досягнень, ніж Лужний, Тимощук добився й у збірній. На чемпіонаті світу в Німеччині, де Україна дійшла до чвертьфіналу, Тимощук став одним із кращих футболістів, а цього літа він зіграє на чемпіонаті Європи, тоді як Лужному так і не вдалося зі збірною зіграти на великому футбольному форумі.
«Уперше я Тимощука побачив зовсім юним хлопцем під час матчу між колективами фізкультури. Він на полі провів лише тайм. Худий такий, невисокий, але все правильно робить. Наче всі бігають, стараються, падають, а цей – як усі інші, але все в музику, з великим бажанням. І тоді я сказав: Це буде серйозний футболіст. Півроку намагався його собі забрати. А потім я пацана Тимощука вкрав завдяки моїм друзям. Забрали документи, зробили паспорт, і в неповні 16 років я його випускав удома проти команд вищої ліги», - відзначив Кварцяний.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Кварц наше все Показати IP 8 Червня 2012 22:06
ахах хто б сумнiвався))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus