USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Рак молочної залози: кава, бюстгальтери і статеві акти

14 Травня 2012 17:23
Рівень захворюваності на рак молочної залози в Україні, як і в усьому світі, зростає. Це підтверджує сумна статистика. У найближче 10-річчя очікується, що більше 5 мільйонів жінок у світі захворіють на рак молочної залози, а передпухлинною патологією – в десятки і сотні разів більше.

Яка ситуація із онкозахворюваннями на Волині, зокрема із раком молочної залози, розповідали медики обласного онкологічного диспансеру 14 травня.


Сумна статистика


В Україні кожні 35 хвилин виявляється новий випадок раку молочної залози. Кожну годину від цього захворювання помирає одна жінка. За попередній рік на Волині діагностували майже 300 випадків захворювання на рак молочної залози.

Для того, аби запобігти захворюванню, потрібно регулярно обстежуватися. Адже усунення раку на ранній стадії – набагато легше та дешевше. Для цього у обласному диспансері є спеціальне обладнання, призначене для обстежень жінок.

Як розповів лікар-рентгенолог Анатолій Самось, захворювання на рак виявляють всюди. За останній рік працівники онкодиспансеру оглянули майже 4 тисячі жінок з усієї області, з них у 13 виявили рак.

Найбільшу кількість пацієнток серед районів оглянули у Камінь-Каширському. Там, кажуть, жінки ретельно стежать за здоров’ям, тому охоче обстежуються. Мамографію проходять жінки віком від 35-40 років.


Обстеження – швидке та безболісне


Лікар-рентгенолог Анатолій Самось повідомив, що медичний заклад має у своєму розпорядженні пересувний цифровий мамограф – спеціальний рентгенівський апарат, призначений для обстеження молочних залоз.

Цей апарат зручний своєю мобільністю. Ззовні він схожий на карету швидкої допомоги. Відтак обстеження медики проводять у всіх районах Волинської області. У тубдиспансері він працює з 2006 року.

Завідувач мамологічного відділення онкодиспансеру Юрій Малімон розповів, що мамограф працював би й довше, якби не волинські дороги.

Для того, аби провести обстеження, потрібна мінімальна кількість людей – рентгенолог-лаборант та водій. Ця процедура займає небагато часу – до 15 хвилин. Так, за робочу зміну фахівці оглядають 50-60 жінок.


Поради жінкам: без кави, стресів і недосипання

Лікар-мамолог Володимир Федорчук застерігає жінок стежити за станом свого здоров’я. Зокрема, він порадив правильно харчуватися. З його слів, для того, аби мати здорові груди, не можна вживати кави, чорного чаю, шоколаду, какао, пива та кока-коли. Ці продукти містять у собі речовини, які провокують виникнення пухлин. Фахівець пояснює, що вживати ці продукти можна, але у невеликих дозах.

Також, як пояснив Володимир Федорчук, потрібно стежити за статевим життям. Тобто якщо у жінок немає регулярних статевих актів, це загрожує розвитку раку молочної залози.

Крім того, на появу пухлини впливають постійні стреси, недосипання. Зі слів медика, спати потрібно 7-8 годин на добу. Також жінки повинні правильно підбирати бюстгальтери: без синтетики, без паралону і без кісток.

Підготувала Анастасія ПЕРЕДРІЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
ПР Показати IP 14 Травня 2012 19:25
Тоді вас люди називали псами, Бо ви лизали німцям постоли. Кричали "Хайль" осипшими басами, І "Ще не вмерла" голосно ревли. Де ви ішли - там пустка і руїни, І трупи не вміщалися до ям. Плювала кровью ненька Україна В обличчя вам і вашим хазяям Ви б пропили б уже її небогу, Розпродали б і нас по всій землі, Коли б тоді Вкраїні на підмогу Зі сходу не вернулись "москалі".
анонімус Показати IP 14 Травня 2012 23:59
За даними статистики, в Європі кожну годину виявляють 10 випадків захворювання раком простати. І де жалісливі крики щодо цього?
))) до анонімус Показати IP 15 Травня 2012 13:19
http://1m.irk.ru/node/546 мужчин у нас дурно воспитивают. они считают неприличным говорить о своих болезнях. надо ломать.
маша Показати IP 15 Травня 2012 11:36
коротче: кушать натуральное,плюс заниматся сексом,плюс ходить голышом... деревня 16 столетие...
CАша Показати IP 15 Травня 2012 14:40
Одні говорять одне, а другі протилежне. Писали, що навпаки якщо не більше трьох чашечок натуральної кави в день, то це дуже корисно, бо це антиоксиднт,а тому якраз і запобігає таким захворювання, корисніше навіть за горіхи і бла-бла-бла, а тепер тиць- провокує ріст пухлин, то де правда?
))) до CАша Показати IP 15 Травня 2012 16:40
главное - выкинуть нах лифчики и не думать о дурном. а кава... до кави... ;-)
? Показати IP 15 Травня 2012 17:10
Тобто як це "викинуть лифчики"?,дикий пардон, звичайно, але коли вже не 18-25 років,а більше, а потім ще більше, то без ліфчика, все виглядає доволі не естетично, та й не дуже зручно це. А принцип, виглядати, як страховисько і жерти часник та тому подібні прибамбаси,тільки б довше прожити та померти здоровим, підходить не для всіх. Та й взагалі вже пора нарешті признатись, що про цю хворобу та причини її виникнення ніхто нічого толком не знає, бо скільки випадків, що і секс регулярний, і ліфчик натуральний та не тисне, і народжувала, і не палить і взвагалі популярний здоровий образ життя веде і проблем з здоров"ям не було, а "бац" і "рак".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus