USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Перевізників для Луцька шукатимуть «на стороні»?

26 Липня 2012 16:34
Представники фірми «Санрайз» ЛТД, що здійснює пасажирські перевезення Луцьком, звинувачують мерію в упередженості. Мовляв, договори з ними розривають, не маючи на це вагомих причин та попри рішення судів.

Натомість у мерії називають це «лукавством», і наголошують, що перевізники були знайомі з умовами конкурсу, тому змушені їх виконувати, а не «баламутити людей» судами. Якщо ж ні, то завжди можна запросити у місто перевізників, які працюватимуть добросовісно і відповідно до встановлених вимог.

Про це йшлося під час чергового засідання виконкому 26 липня.

Варто зауважити, що розпочалося засідання з пікету мерії представниками ТзОВ «Санрайз», які були невдоволені винесенням цих питань на розгляд.



Аргументи перевізника

Як повідомив начальник відділу експлуатації ТзОВ «Санрайз» Олександр Юшак, працівники вимагають від міської влади виконувати рішення судів. Відповідно до них, зі слів представника від пікетувальників, договори на перевезення на маршрутах №16 і №25 міська влада мала укласти з фірмою «Санрайз», однак цього поки так і не сталося. Крім того, розповів Юшак, мерія планує розірвати договори з підприємством на інших маршрутах.

На думку представників фірми, основна причина розірвання договорів на перевезення у тому, що «Санрайз» не встановив на автобусах обладнання, сумісне з системою фірми «Візор», яка у 2010 році виграла тендер на облаштування в луцьких маршрутівках системи GPS-навігації.

Водночас, як запевнив Юшак, інших серйозних причин відмовитися від послуг «Санрайзу», на його думку, немає.

Доповнив пікетувальника директор «Санрайзу» Юрій Девіцький. Виступаючи перед членами виконкому, він зауважив, що умови договорів на перевезення комерційна фірма виконує. От лише щодо обладнання, сумісного з системою «Візора», то такого не придбали, бо спочатку «Візор» продавав його занадто дорого, а потім придбали інше, несумісне, але значно дешевше, яке нібито успішно функціонує. «26 березня в нас договір з «Візором» укладений, але вони свої умови виставляють – це їхні амбіції, бо раніше вони по 8 тисяч не могли продати своє обладнання. Тепер нехай з нашим обладнанням працюють – адаптують його», ‒ заявив Девіцький.

Звертаючись до міського голови Миколи Романюка, Девіцький застеріг градоначальника, що 150 працівників через розірвання договорів на перевезення можуть втратити роботу.

На це Романюк відповів, що люди без роботи не лишаться, бо з перевізниками будуть укладені тимчасові договори на здійснення перевезень, а згодом будуть оголошені нові конкурси. Тож, фактично перевізники працюватимуть майже так, як і раніше.

Позиція влади

Керівництво міста щодо виконання умов договорів іншої думки, аніж перевізники. Доповідаючи перед членами виконкому щодо причин розірвання договорів, заступник міського голови Василь Байцим розповів, що з боку перевізників були спроби тиснути на посадовців, аби міська влада укладала договори саме з ними, а не іншими фірмами.

Однак, за його словами, умови договорів перевізники не виконували. Як приклад він навів кількість скарг на погану якість перевезень у луцьких маршрутках до служби оперативного реагування міськради «15-80». «На ста сторінках скарги роздрукував, як поводяться перевізники з пасажирами – лідирує Луцьке підприємство електротранспорту ‒ 60%, далі – «Санрайз», ‒ повідомив Байцим. Посадовець додав, що систему GPS-навігації міська влада планувала впровадити саме для того, аби контролювати перевізників.

Водночас заступник міського голови нагадав перевізникам: «Вам казали ж, як не подобається «Візор», то не буде його. Але як у вас написано, що через 15 хвилин курсуєте, то курсуйте! Маєте оголошувати зупинки – оголошуйте! І не треба буде «Візора».

Байцим також наголосив на тому, що перевізники міста, крім КП «Луцьке підприємство електротранспорту», не нараховують своїм працівникам заробітну плату належного рівня. Він навів статистичні дані з початку цього року, де середній заробіток працівників комерційних фірм-перевізників становить менше двох тисяч гривень.

Відреагував на такі цифри член виконкому Віктор Чорнуха, керівник однієї з найпотужніших на Волині будівельних організацій: «Цинічний обман по заробітній платі! Я знаю, що таке водій, навіть в будівельній організації. Я теж програвав тендери, але я не виводив людей, а думав, як далі працювати!»

Свою позицію висловив також перший заступник міського голови Святослав Кравчук. Він, зокрема, переконаний, що перевізники лукавлять, коли говорять про великі проблеми для свого бізнесу через співпрацю з «Візором», розірвання договорів на перевезення тощо. «Вас хтось на конкурс плугом чи трактором тягнув? Ви мали все порахувати, визначитися, чи є позитив у вашому бізнесі чи ні. Ви ж знали зразу, що, за умовами конкурсу, будете працювати з «Візором», то чому з ними не працювали чи не сказали до конкурсу, що з ними неможливо працювати? (До директора «Санрайзу», ‒ «ВН») З 1998 року ви працюєте, то що він ‒ не вигідний цей бізнес?» ‒ поцікавився Кравчук.

Тим часом член виконкому, начальник міського управління МВС України в області Роман Крохмаль порадив міському голові ініціювати звернення до вищої кваліфікаційної комісії судів щодо рішень по «Санрайзу».

Луцький міський голова Микола Романюк пристав на цю пропозицію. Разом з тим градоначальник висловив свою позицію щодо судової тяганини із «Санрайзом»: «Навіщо конкурсний комітет, якщо суди визначають що робити?! Я перепрошую, але у місті є влада, є виконавчий комітет, є наша позиція. Не баламутьте людей, не використовуйте їх як щит. Давайте працювати чисто, відкрито і відповідно до чинного законодавства». Луцький мер наголосив, що у місто можна запросити інших перевізників, які працюватимуть згідно зі встановленими вимогами.

У чиїх руках віжки?

Завершилося обговорення питання про розірвання договорів на перевезення тим, що члени виконкому одностайно підтримали проект рішення.

Як наслідок, припиняється термін дії договорів з 6 серпня цього року з ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луцьку №13 від 24 березня 2011, №14 від 26 травня 2011, №15 від 26 травня 2011 та №16 від 12 грудня 2011 року; з ПП «АТП №1» договори на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луцьку №11 від 15 березня 2011, №31 від 30 червня 2011 року; з Луцьким підприємством електротранспорту договори на перевезення пасажирів автомобільним транспортом у Луцьку №3 від 15 березня 2011, №4 від 15 березня 2011, №6 від 15 березня 2011, №7 від 15 березня 2011, №22 від 30 червня 2011, №24 від 30 червня 2011, №25 від 30 червня 2011, №26 від 30 червня 2011, №27 від 30 червня 2011, №28 від 30 червня 2011, №29 від 30 червня 2011 року.

Крім того, виконком своїм рішенням рекомендує міському голові оголосити директору Луцького підприємства електротранспорту Іванові Грицанчуку догану за ігнорування вимог виконавчого комітету щодо організації перевезень та контролю за дотриманням розкладу руху.

Відповідно до документа, одразу після розірвання договорів, будуть укладені тимчасові договори з ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД, Луцьким підприємством електротранспорту та ПП «АТП №1» за маршрутами, на яких вони здійснювали перевезення пасажирів автомобільним транспортом.

Що ж до питання щодо укладення договору з ТзОВ ВТП «Санрайз» ЛТД по автобусному маршруту №16 в Луцьку, то члени виконкому його не підтримали, й маршрут, як і донедавна, на тимчасових засадах обслуговуватиме ЛПЕ.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 21
Чеширский Кот Показати IP 26 Липня 2012 16:45
Люди может на выборы деньги собирают, а вы хотите их последних сбережений лишить.
Віктор Показати IP 26 Липня 2012 16:47
Цікаво, батогом чи пряником Голєва вигнала цих людей на протест?
Це такий жарт? :-) до Віктор Показати IP 26 Липня 2012 16:59
Ви, Вікторе, ото класно так пожартували! Коли це наша "акула" комусь пряник давала? На "Санрайзі" все чОтко - або виходиш на мітинг, або " ... з пляжа"!
Незаангажований. Показати IP 26 Липня 2012 16:56
Важко розібратися в цьому лайні, стільки його замутили, але у мене ( я не з "Санрайза", повірте! ) виникає все ж таки логічне, як на мій погляд запитання до міськради : Якщо ви наполягаєте на тому, щоб підприємство притримувалось вимог тендерних умов, то як ви в той самий час можете так відверто "класти" на закон, не виконуючи рішення судів? Як може міський голова так обурюватись тим, що "якісь там суди" вимагають заключити договір з тим "Санрайзом"? Ви можете погоджуватися, чи не погоджуватися з рішеннями судів, але виконувати їх ві ЗОБОВ"ЯЗАНІ. В іншому випадку ви самі порушуєте закон.
Кіндрат Показати IP 26 Липня 2012 17:50
Откати рішають всьо !!!
Читающий закон. Показати IP 26 Липня 2012 17:53
Чёта я не въезжаю. Наш многоуважаемый мер призывает нас жить по закону. Цитирую статью : "Давайте працювати чисто, відкрито і відповідно до чинного законодавства". Если жить по закону, то читайте, госп. Романюк закон : В соответствии со ст. 14 Гражданского процессуального кодекса Украины, судебные решения, которые вступили в законную силу, обязательны для всех органов госвласти и органов местного самоуправления, предприятий, учреждений, организаций, должностных или служебных лиц и граждан и подлежат выполнению на всей территории Украины. Невыполнение судебного решения является основанием для ответственности, установленной законом. Как-то у вас, господин мер, как у старого Рабиновича "кругом суббота, а вот тут - ЧЕТВЕРГ" (с), т.е. "Санрайз" должен жить по закону, а вы можете на него "забить". Так что ли?
Душман Показати IP 26 Липня 2012 22:30
25 маршрутом користуюсь з 2004 року та такого ДУРДОМу як почався з Нового року не було ніколи!!!
Лучанин Показати IP 26 Липня 2012 22:59
Якість перевезень далеко від нормальних умов, не кажучи вже про ідеальні. Постійне хамство водіїв, паління за кермом, талончики не дають, а якщо спитаєш, то відірве зо 2 метри і буде всю дорогу "молитися" замість того щоб нормально (згідно норм) їхати, зеркал заднього виду в них ніколи не було. Взагалі виникає таке враження що всі водії просто катаються в своє задоволення. Давно вже треба було розірвати договори. Відносно рішення судів, то якби були мізки, то б виконали на тиждень, а далі розірвали б договір за неналежне виконання (а за що розривати є). Стосовно ЛПЕ, то тут взагалі тяжко зрозуміти чому Романюк собі "ногу сокирою обрубує". Це ж комунальна власність, ніби. Треба знайти адекватного директора і нехай не крадуть поки на 0 не вийдуть, а далі вже нехай розбираються, а може й звикнуть не красти. Питання тільки одне - як бути пасажирам? Чи може мер всіх буде своєю автівкою перевозити?
правдолюб Показати IP 27 Липня 2012 08:48
Цикаво скильки? та кому? Гордей видкатив за 16 маршрут.Боремся за те щоб йиздили украинськи Богдани ,а чомусь йиздять китайськи "табуретки".
Товариш Куцого Показати IP 27 Липня 2012 09:04
Ніхто з Санрайзу на мітинг батогом нікого не виганяв.Не вірите,запитайте в Толіка Куцевола,він не збреше.
ДАНЕЦКИЙ. Показати IP 27 Липня 2012 10:38
Всё пральна, пацаны! Гоните нафих своих перевосчикоффф. Они тут вааще абнаглели. Рома свистнет пахану и придут нармальные данецкие ребятки со своими аффтобусами и будет всем щасте! Тогда будет вам внимание и комфорт. К каждому недовольному персанально будет приезжать представитель перевожчика и будет убедительно просить ( очень убедительно! ) скушать свою жалобу. Правильным путём идёте, гаспадин мер! А луцкие перевозчики переоборудуют свои автобусы на курятники или пустят их под дачи.
справедливий Показати IP 27 Липня 2012 11:16
Кого не нагнули платити то з тими розривають ДОГОВОРИ .
Вітинской Показати IP 27 Липня 2012 11:23
Зря мер це зробів.Цим самим піднімає рейтинг ГОЛЄВОї перед виборами а свій губить на очах
парковщик Показати IP 27 Липня 2012 12:19
василько озвучив тариф 10-50000у.є. на виборчу компанію мабудь збирають
Запитання до Василька Показати IP 27 Липня 2012 13:54
Якщо Байцим вголос перед людьми озвучкє цифру хабара, то чи звертався він до правоохоронних органів? Якщо так, то яка реакція міліції та СБУ з цього приводу. А якщо ні, то, знову ж таки, яка реакція міліції та СБУ з приводу того, що посадова особа міськвиконкому привселюдно озвучує суму запропонованного йому хабаря? Хтось мені відповість?
Лучанка Показати IP 27 Липня 2012 16:41
якщо самі водії не перестануть нормально відноситись до псажирів і думати про те що вони возять людей а не дрова, не гнати маршрутками одна перед одною то і міська влада буде відноситись до перевізників,які і несуть відповідальність за водіїв і за їхнім порядком,лояльно. Якщо перевізники не дотримуються умов договору то не тільки договір треба розривати а їх провчити щоб знали.
луцьк Показати IP 27 Липня 2012 22:04
Міськрада робить все правильно!Треба навести лад в перевезеннях!Щоб автобуси їздили по графіку,щоб культурне було овслуговування, щоб автобуси були чисті та спрвні.А то зараз твориться сплошний бардак!!
Луцьк Показати IP 28 Липня 2012 13:30
ага самі вигідні маршрути забирає бабла хочуть.І до чого тут рівень обслуговування
Пасажир Показати IP 28 Липня 2012 19:46
Або я чогось не розумію, або міськрада таки поганенький господарник, бо найбільше нарікань і скарг місцян ( і це об"єктивно виникає з озвученої інформації ) зафіксовано на маршрутах ЛПЕ. "Санрайз" поганий, АТП № 1 і АТП 10701 - теж заср@нці, але маршрути Романюк сотоваріщі правдами-неправдами підгрібають під найгіршого перевізника - ЛПЕ! Для чого, спитайте самі себе! Не розумієте? А для того, щоб одразу "перепродати" їх приватникам, чиї машини одразу ж з"являються на маршрутах, що начебто "виграло" на чесному тендері Луцьке підприємство електротранспорту, як тільки-но "здихає" чергова з "вбитих" лізінгових машин. Хто з цього отримує зиск, спитайте самі себе? Місто? Ги-ги-ги!!! Навіть не смішно. А за той "металобрухт", що стоїть по-під забором ЛПЕ ми з вами продовжуємо платити з нашої з вами кишені.
Луцьк1 Показати IP 28 Липня 2012 23:09
Мене не здивує, якщо новий перевізник буде зі сходу
ааа Показати IP 30 Липня 2012 12:31
Пасажир, в ЛПЕ нормальні автобуси 15-ки, в інших шрот вже. Взагалі повинні їздити якісь мани чи мерседеси, а не це га*но порошенковське! І замість жопоеса нехай поставлять компостери електронні, квитки і проїзні, як в усіх цивілізованих країнах.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus