USD 41.15 41.45
  • USD 41.15 41.45
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Як зимуватиме Володимир-Волинський. ФОТО

6 Листопада 2012 13:57
Опалювальний сезон у древньому Володимирі почали вчасно, і поки обійшлося без аварій.

Про це у коментарі «ВН» розповів Володимир-Волинський міський голова Петро Саганюк.

Посадовець стверджує, що загалом місто готове зустріти зиму. Втім, як і в інших населених пунктах краю, переконаний Саганюк, найбільших загроз слід чекати від мереж.

«Вони старі і постійно потребують уваги, бо будь-яка аварія у великий мороз може спонукати трагедію. Але ми знаємо, що таке зима. Ми вже дорослі люди, ми знаємо, що люба зима ‒ це серйозний екзамен для мера і його команди», ‒ заявив чиновник.

З його слів, опалювальний сезон у Володимирі-Волинському почався вчасно, і поки він триває безаварійно. Водночас, із початку року сталося 73 пориви мереж водопостачання. Саганюк каже, що це зумовлено розташуванням місцевого водоканалу. «Водоканал знаходиться в низині і, щоб на верхню точку добавити 1 атмосферу, то там треба качати 7», ‒ пояснив градоначальник.

Що ж до централізованого постачання гарячої води, то відтепер володимир-волинці мають змогу користуватися нею не три рази на тиждень, як раніше, а щодня з 6 до 23 години. Петро Саганюк нагадав, що ця послуга актуальна приблизно для половини мешканців міста, решта гріє воду за допомогою газових колонок.

Не оминув увагою голова Володимира й утримання вулиць міста у зимовий період. Наразі для посипання автошляхів і тротуарів заготовлено приблизно 300 тонн піску і 2 вагони солі, ‒ розповів Петро Саганюк.

«У нас центральні вулиці на державному утриманні (Луцька, Ковельська, Устилуцька і Зимненська), але догляд за ними взимку ‒ наш обов’язок. Ми повністю забезпечені сумішшю, техніка готова до роботи в зимовий період. Маємо два грейдери, снігопогрузочну машину, вони в робочому стані. Їх має вистачити, хоч зі стихією сперечатися важко», ‒ наголосив посадовець.

Він також відзначив, що задля поліпшення благоустрою Володимира-Волинського, його охайного вигляду, цього року влада міста передбачила 450 тисяч гривень на придбання нового сміттєвоза, а також на будівництво другої черги полігону твердих побутових відходів. «Побудували вже, він в нас в районі, в сторону Устилуга, за лісом. На років 10, думаю, вистачить», ‒ каже Саганюк, водночас додає, що у місті працює 40 двірників, які справляються з прибиранням дворів і вулиць, а влада, своєю чергою, вчасно розраховується з ними за роботу.

«Щоправда, зарплата може б бажала кращого. Але загалом на благоустрій міста ми витрачаємо приблизно 150 тисяч гривень щомісяця», ‒ наголосив міський голова Володимира-Волинського.

















Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Невідомий Показати IP 6 Листопада 2012 22:00
Що чисто то чисто! Петро Данилович гарний мер. Тільки чому комунальні послуги дорожчі ніж у Луцьку. Опалення рахують цілий рік. А в Луцьк на будинках лічильники встановили і люди платять тільки, коли починається опалення.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus