USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Змушують каменем здирати тату: мер розповів про знущання росіян у Маріуполі

30 Квітня 2022 00:25
Росіяни створили чотири фільтраційні табори для жителів Маріуполя, яких депортують до Росії, та піддають цивільне населення різноманітним тортурам.

Про це під час брифінгу в медіацентрі «Україна» повідомив міський голова Вадим Бойченко, передає УНІАН.

За його словами, українських держслужбовців там кидають за ґрати через їхнє місце роботи. Крім того, карають навіть родичів таких людей.

«Потрапляє у фільтраційний табір подружжя із дворічною дитинкою. Окупанти, довідавшись, що вже доросла донька цих людей працює на державній службі, заявляють: ми забираємо у вас дитину, бо не хочемо, щоб ви ще одну нацистку виховали», – розповів Бойченко.

Читати ще: Після авіаудару по шпиталю на «Азовсталі» поранено понад 600 людей

Методи знущань росіяни використовують різноманітні: і психологічні, і фізичні. Особливо щодо чоловіків, які мають бодай якісь татуювання на тілі.

Читати ще: Завалило операційну, мінімум один загиблий боєць: на «Азовсталі» не розуміють, як далі рятувати поранених

«Якщо їм татуювання видаються схожими до, як вони вважають, націоналістичних символів, вони дають хлопцю камінець і кажуть: стирай. І він стирає зі шкіри ці татуювання, а росіяни регочуть. Це відбувається в Маріуполі, у 21 столітті», – стверджує міський голова.

Раніше Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Людмила Денісова розповідала, як у Маріуполі російські окупанти через шахрайські фінансові операції забирають у людей гроші та виманюють персональні дані.

Своєю чергою, Президент України Володимир Зеленський закликав генерального секретаря ООН Антоніу Гутерреша докласти зусиль для того, щоб зупинити депортацію громадян України в Росію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus