USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Засновник приватної армії Blackwater планував створити в Україні ПВК з ветеранів, – ЗМІ

8 Липня 2021 10:02
Американський підприємець, колишній офіцер ВМС США і засновник урядової приватної військової компанії (ПВК) Blackwater Ерік Прінс в 2020 році планував створити ПВК в Україні.

Про це з посиланням на документи і джерела повідомив Time, передає видання Політика країни.

Згідно з планом, який був датований червнем 2020 року, Прінс і його партнери запропонували Україні кілька угод.

«Одна з пропозицій – створити нову приватну військову компанію, яка буде залучати персонал з числа ветеранів війни на сході України. Друга угода передбачає будівництво нового заводу з виробництва боєприпасів в Україні. А третя – об’єднає провідні авіаційні і аерокосмічні компанії України в консорціум, який зможе конкурувати з «такими, як Boeing і Airbus», – пише видання.

Крім того, за інформацією видання, факти зустрічі з Прінсом підтвердили колишній радник президента України Володимира Зеленського Ігор Новіков і глава офісу глави держави Андрій Єрмак.

За інформацією Time, Прінс спирався на близькість до адміністрації колишнього президента США Дональда Трампа. Як зазначається, поразка 45-го президента на виборах призвела до того, що плани засновника Blackwater не були реалізовані.

За даними видання, компанія Blackwater опинилася в центрі скандалу у зв’язку з розстрілом жителів Багдада у вересні 2007 року. Охоронці Blackwater, яка працювала в Іраку за контрактом Держдепартаменту США, влаштували стрілянину на одній з площ іракської столиці, щоб звільнити її для проїзду американського кортежу. Тоді загинули 14 жителів Багдада, 17 – отримали поранення. І в квітні 2015 року федеральний суд США засудив одного з винних в тій трагедії працівників Blackwater до довічного ув’язнення, а троє його колег отримали тюремні терміни до 30 років.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Козак Показати IP 8 Липня 2021 11:24
Щоб нашими вояками хтось командував, навіть заокеану?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus