USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Волинські депутати не затвердили програму, яка передбачала 10 млн на ОДА

30 Травня 2021 08:27
Депутати обласної ради не підтримали проект рішення «Про затвердження Програми забезпечення виконання Волинською обласною державною адміністрацією делегованих повноважень на 2021 рік».

Відповідне питання вони розглядали під час засідання сесії. Зокрема, в програмі задекларували 10 мільйонів гривень з обласного бюджету на облдержадміністрацію. Депутат Анатолій Вітів під час обговорення відзначив: в обласному бюджеті не вистачає коштів на утримання обласних комунальних закладів, вільних залишків на початку року було всього 5 мільйонів, а кредиторська заборгованість сягала 12-ти. Натомість облдержадміністрація просить 10 мільйонів на те, що має фінансуватися з держбюджету.

«Ми маємо виділити майже 10 мільйонів на утримання облдержадміністрації, яка згідно з законодавством фінансується з державного бюджету. Ви звертаєтесь до обласної ради, аби вона зі свого бюджету фінансувала ОДА. Я не бачу в цьому ніякої логіки», – вважає він.

У відповідь заступник керівника апарату ОДА В’ячеслав Кривенюк переконував: на розгляд депутатів винесли лише програму. Видатки на її реалізацію пропонувалося передбачити за рахунок вільного залишку бюджетних коштів, або ж перевиконання бюджету. З його слів, за перший квартал цього року в області перевиконання бюджету на 29,6 мільйона гривень.

«Більше того, ми пропонуємо фінансувати не облдержадміністрацію, а делеговані нам обласною радою повноваження, адже є відповідне законодавство, яке це регламентує», – переконував він.

Проте аргументи посадовця депутатів не переконали. Депутат Андрій Бокоч у своєму виступі обурився роздутими, на його думку, штатами РДА, які курує ОДА. Мовляв, навіщо головам РДА по три заступники. У відповідь В’ячеслав Кривенюк переконував, що це вимоги чинного законодавства, адже райони укрупнені, тож така кількість заступників насправді невелика.

А ось депутатка Валентина Черниш звернула увагу на те, що у програмі передбачено 160 тисяч гривень на судові збори, штрафи та інші додаткові витрати, які виникатимуть внаслідок несвоєчасного виконання делегованих повноважень.

«Коли ми делегуємо вам повноваження, то сподіваємось, що ви будете виконувати їх відмінно, а ви передбачаєте, що зможете виконувати їх несвоєчасно, або ж з порушенням законодавства і за ваші помилки з обласного бюджету повинна заплатити обласна рада? Як на мене – це нонсенс», – наголосила вона.

Урешті, після дискусії, за прийняття цієї програми проголосували лише п’ятеро депутатів, тож рішення не ухвалили і програму не прийняли.

Юлія МАЛЄЄВА
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 30 Травня 2021 11:17
будь-яку адміністрацію можна скоротити на 70% і не вплине на якість її роботи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus