USD 41.10 41.43
  • USD 41.10 41.43
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Верховна Рада розширила перелік учасників бойових дій

12 Січня 2023 19:58
Верховна Рада України розширила перелік учасників бойових дій. За відповідний законопроект проголосувало 310 депутатів.

Про це повідомляє УНІАН.

У пояснювальній записці до законопроекту зазначалося, що ним передбачено визначення учасниками бойових дій осіб, які не вступили до Збройних сил України, Міністерства внутрішніх справ, Національної поліції, Національної гвардії, Державної прикордонної служби, Служби безпеки України або інших утворених відповідно до законів України військових формувань чи правоохоронних органів, однак брали безпосередню участь у здійсненні заходів, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України. Йдеться про тих, хто перебував безпосередньо в районах та в період здійснення зазначених заходів.

Також до переліку учасників бойових дій включені особи з інвалідністю внаслідок поранення, контузії, каліцтва або захворювання, одержаних під час безпосередньої участі в заходах, необхідних для забезпечення оборони України, захисту безпеки населення та інтересів держави у зв’язку з військовою агресією РФ проти України в період дії воєнного стану при здійсненні самооборони під час виконання завдань, пов’язаних із запровадженням і здійсненням заходів правового режиму воєнного стану.

Із 1 грудня 2022 року розпочалося оформлення документів для учасників бойових дій.

Отримати статус УБД можна трьома способами: за зверненням командира частини, який централізовано подає документи на підлеглих військовослужбовців; за особистим зверненням військовослужбовця, який самостійно збирає документи та подає їх до відповідної комісії; за особистим зверненням особи, яка звільнена з військової служби, через територіальний центр комплектування та соціальної підтримки.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Пропоную Показати IP 13 Січня 2023 07:17
Починати видавати всім починаючи з працівників сільських рад і закінчуючи верховною. А де землю брати ,землюв основному реальні учасники ато забрали?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus