USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

В Україні створили Меморіал цивільних жертв війни, життя яких забрали російські окупанти

11 Травня 2022 14:17
В Україні запустили чергову громадську ініціативу. Йдеться про Меморіал цивільних жертв війни Росії проти України. У ньому щоденно з'являтимуться історії громадян нашої країни, яких убили окупанти.

Цей меморіал створила Агенція медійного росту «Або». Щоденно на сайті або в соціальних мережах цього проєкту з'являтимуться історії мирних українців, яких убили росіяни: маленьких діточок, волонтерів, жінок і пенсіонерів. Їх публікуватимуть журналісти, а також активісти, передає 24 канал.

Автори проєкту зазначили, що в ООН станом на 1 травня зафіксували понад три тисячі загиблих цивільних. Усі вони стали жертвами російської агресії на території України. І все це надзвичайно важливо документувати, щоб потім мати можливість притягнути до відповідальності злочинців.

«Цей проєкт дуже важливий для документування воєнних злочинів і для того, щоб люди не перетворювалися на цифри в статистиці. За кожною людиною стоїть ціла історія життя, родина та близькі, для яких загиблий чи загибла були цілим світом», – наголосила координаторка Меморіалу Юлія Тупіченко.

Вона підкреслила, що зараз необхідно показати і Європі, і світові все те, що робить російська армія. Ба більше, проєкт може достукатися до тих росіян, які здатні критично мислити, щоб вони побачили, на які звірства здатні громадяни їхньої країни. А ще – щоб вони збагнули, що їхня влада відверто бреше та маніпулює.

У команді звернулися як до українських та світових ЗМІ. Їх попрохали не мовчати, а також спільно розповідати історії тих, хто загинув від війни в Україні. Пропонують журналістам знаходити героїв для своїх нових публікацій на сайті Меморіалу. Розповідати про тих українців, чиї життя цинічно відібрали російські військові. Спілкуватися з їхніми рідними та близькими.

Також можна вшанувати пам'ять рідних або знайомих, яких убили окупанти. За посиланням можна залишити розповідь про них, внісши імена до Меморіалу. Крім того, доступні сторінки у соціальних мережах для розголошення історій. Вони є в інстаграмі, фейсбуці та телеграмі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus