USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В Україні спростили виплату компенсацій медикам

2 Червня 2021 15:18
В Україні спростили процедуру виплат компенсацій медичним працівникам. Верховна Рада схвалила відповідний законопроект № 5415 у цілому.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на трансляцію засідання ВР.

Йдеться про страхові виплати медикам, котрі отримали інвалідність внаслідок коронавірусної хвороби.

У комітеті з питань здоров’я нації підкреслювали, що ситуація з проведенням таких виплат наразі абсолютно незадовільна. На початок квітня кошти від держави отримали лише десять осіб, а процедура виплат залишається зарегульованою та бюрократичною.

Вноситься зміна до статті 39 закону «Про захист населення від інфекційних хвороб».

Ця норма визначає, що страхова виплата проводиться медикам у разі встановлення інвалідності протягом одного календарного року. Бюджетний кодекс визначає період календарного року від 1 січня до 31 грудня.

Однак обмеження календарним роком не дозволяє провести виплати медику, який захворів у 2020 році, а отримав групу інвалідності у 2021 році. Закон прибирає прив’язку до календарного року та надає можливість отримати виплати тим медикам, які через цю технічну неточність були позбавлені права на кошти від держави.

Нагадаємо, комітет з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування рекомендував Верховній раді схвалити цей законопроект.

Як ми писали, на Волині чотирьом родинам померлих медичних працівників, які заразилися коронавірусом на роботі, виплатили матеріальні компенсації.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus