USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В Україні спростили процедуру приєднання до газових мереж

30 Червня 2021 19:05
Верховна Рада спростила процедуру приєднання до газових мереж, якими володіють суб’єкти природних монополій.

Відповідний законопроект у другому читанні і в цілому підтримав 261 нардеп на засіданні 30 червня, передає УНІАН.

Законопроект був прийнятий без обговорення в парламенті.

Приєднання до ГТС

20 травня законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів з окремих питань приєднання до газотранспортної або газорозподільної системи» (№ 4578-1) був схвалений у першому читанні.

У законі пропонується скасувати поділ на стандартне і нестандартне приєднання. А також спростити питання доступу до мережі: звузити перелік причин, за якими можна відмовити в приєднанні до мережі, до однієї-двох.

Згідно з текстом законопроекту, узгодження проекту зовнішнього газопостачання здійснюється оператором газотранспортної системи в термін, що не перевищує 15 календарних днів. В цей же термін надається (за наявності) вичерпний перелік зауважень.

Порушення зазначеного строку або неотримання замовником протягом зазначеного строку зауважень є необґрунтованою відмовою у приєднанні до газотранспортної або газорозподільної системи.

Методологія визначення плати за приєднання до газотранспортних і газорозподільних систем повинна виходити із замовленої потужності та відстані по прямій лінії від місця забезпечення потужності до місця приєднання.

Крім того, буде запущений онлайн-кабінет, в якому споживач зможе відстежувати процес виконання приєднання до мереж.

Також буде створена база даних споживання природного газу, яку вестиме «Оператор ГТС».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus