USD 41.30 41.70
  • USD 41.30 41.70
  • EUR 41.35 41.65
  • PLN 10.80 10.93

В Україні щорічно викидаються мільйони тонн упаковки

28 Травня 2021 22:32
Щорічно в Україні на звалища відправляється до 2,5 мільйона тонн упаковки. А на полігонах це сміття залишається на десятки років.

Про це повідомляє Кореспондент.

Відзначається, що вже сьогодні тільки офіційні полігони займають 4% території країни.

Глава Міністерства захисту навколишнього середовища і природних ресурсів Роман Абрамовський заявив, що для вирішення цієї проблеми в Україні буде запущена організація розширеної відповідальності виробника.

Читати ще: Половину одноразового пластику на планеті виробляють всього 20 компаній

«У багатьох країнах Євросоюзу для певних видів продукції організація розширеної відповідальності виробника запускалася на добровільно-волонтерських засадах. Приємно, що в Україні також, ще до прийняття галузевого законодавства, буде створена така організація», – заявив Абрамовський.

За прогнозами, із запуском системи розширеної відповідальності виробника за перші п’ять років будуть зібрані і перероблені 4,3 млн тонн упаковки. А на полігони не потрапить до 12 млн м куб таких відходів. Крім того, такий підхід дозволить створити до 20 тис. нових робочих місць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 28 Травня 2021 23:30
нікого ця проблема не цікавить. ми нація голодних та убогих розумом алкоголіків, які живуть за принципом:" після мене хоч каміння з неба". чиста питна вода стає цінністю лише за умови катастрофічної відсутності

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus