USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

В Україні можуть запровадити універсальну соцдопомогу для малозабезпечених

13 Травня 2022 09:55
Після війни в Україні можуть запровадити універсальну соціальну допомогу, яка гарантуватиме мінімально потрібний для життя рівень передусім непрацездатним людям.

Про це повідомляє пресслужба Мінсоцполітики, передає Укрінформ.

Одним із напрямків трансформацій сфери соціального захисту, скерованих на післявоєнне відновлення України, може стати впровадження універсальної соціальної допомоги, яка залежатиме від рівня доходів та складу домогосподарства.

«Її пропонують впровадити на заміну розгалуженій системі соціальних виплат, які часто призначають відповідно до законодавчих статусів, що є спадком радянських підходів. Універсальна соціальна допомога забезпечить максимальну адресність, її буде легко адмініструвати, цифровізувати, проводити верифікацію», – йдеться у повідомленні.

У Мінсоцполітики запропонували міжнародним експертам з USAID долучитися до розробки механізму впровадження соцдопомоги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Дєд Показати IP 13 Травня 2022 11:47
А бабосики звідкіля візьмете?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus