USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

Українські водії не готові відмовитися від авто, щоб зменшити затори. Дослідження

7 Липня 2021 14:29
73% українських водіїв упевнені, що перемогти затори можна будівництвом нових доріг і розв'язок, і лише 12% погодилися б з обмеженнями на в'їзд машин в центри міст.

Про це йдеться в результатах опитування 10 тисяч респондентів, проведеного аналітичною службою OLX, передає Економічна правда.

Ділитися своїм авто з іншими, щоб зменшити навантаження на дорогах, готові ще менше – лише 7% автомобілістів.

Також не можуть знайти спільну мову автомобілісти і власники альтернативного транспорту: перші вважають велосипеди і самокати небезпечними, а другі виїжджають на дороги через погану інфраструктуру.

69% опитаних українців, які володіють легковим автомобілем, користуються ним щодня.

22% – беруть машину кілька разів на тиждень.

7% – сідають за кермо тільки на вихідних або кілька разів на місяць.

2% – користуються машиною по черзі з іншими членами сім'ї.

Кожен п'ятий українець вважає, що в своєму населеному пункті може потрапити в затор навіть у вихідні.

Така ж кількість негативно відноситься до виділених смуг для громадського транспорту. На думку 19%, вони лише зменшують проїжджу частину для легкових авто. 80% все ж позитивно ставляться до цих смуг.

Не можуть знайти спільну мову автомобілісти і власники альтернативних видів транспорту: велосипедів, самокатів, моноколес. Останні масово скаржаться на погану інфраструктуру – 91% опитаних вважають її мало розвиненою і не врегульованою. Це змушує власників такого транспорту виїжджати на дороги загального користування. Тому незадоволені і водії авто – половина з опитаних вважають, що це збільшує ризик ДТП на дорогах.

Згідно з результатами дослідження, кожен третій респондент, який не має машини, планує її придбати. Тільки кожен восьмий пішохід не сідає за авто, оскільки вважає зручнішим громадський транспорт.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
скептик Показати IP 7 Липня 2021 14:42
зелена камарилья повинна показати приклад і пересісти на велосипеди як голобородько
Лучанин до скептик Показати IP 7 Липня 2021 15:09
А адекватних пропозицій, крім шаріковського "взять всьо і подєліть" - вам не привозили? До ср.ки ті приклади, так само як і ці опитування в принципі. Потрібні дієві і часом непопулярні методи. Розвиток зручного громадського транспорту - єдине, що автомобілісти підтримають, проти всього іншого будуть проти. Буду ь проти, і будуть стояти в тянучках)
скептик до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 18:18
для дуже вумних і не зовсім адекватних нагадую, що у деяких забитих скандинавських країнах уряд їздить на велосипедах, що і рекламував галабародька, який, дорвавшись до влади, не гребує кортежами, створюючи затори
Лучанин до скептик Показати IP 7 Липня 2021 20:06
Для любителів пофілософствувати на вільні теми, і не завжди в тєму, рекомендую провести дослід. Наступного разу, коли дозволять вийти за територію лікарні, оглянути місто проживання на предмет наявності скандинавських назв вулиць / імен оточуючих людей / мов якими спілкуються люди. Результати досліду законспектувати, на основі конспекту - написати твір на тему "Чи можна вважати, що я перебуваю у якійсь із скандинавських країн". Вперед)
скептик до Лучанин Показати IP 7 Липня 2021 20:45
сам проводь досліди з метою виявлення своєї неадекватності. твоє важке дитинство у поліській глушині, де погляд на світ забитий неструганими сосновими дошками і пакльою з очерету, дається взнаки. дивно, як ти алфавіт вивчив. мавки навчили ?
Анонім до скептик Показати IP 8 Липня 2021 09:05
так.а як у фільмі все було налаштовано для людей. щоб розчулились що таке певно можливо.купилися на фільм.
лучанин Показати IP 7 Липня 2021 17:46
більше доріг щоб ще більше машин було?
скептик до лучанин Показати IP 7 Липня 2021 18:19
цим і відрізняється цивілізована країна від пустелі Гобі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus