USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

Угорщина таємно взяла кредит у китайських банків на мільярд євро, – Politico

26 Липня 2024 16:56
Цієї весни Угорщина таємно позичила 1 мільярд євро – найбільший кредит, коли-небудь отриманий Будапештом – у трьох китайських банків.

Про це пише Економічна правда з посиланням на видання Politico.

Кредит, наданий Банком розвитку Китаю, Експортно-імпортним банком Китаю та угорською філією Банку Китаю, був повністю використаний 19 квітня і має бути погашений протягом трьох років.

Сам Будапешт не оголошував про угоду. Вперше про це повідомило угорське ділове видання Portfolio, а потім підтвердило урядове агентство.

Значні запозичення відбуваються в той час, коли Будапешт поглиблює свої зв’язки з Пекіном. За словами міністра закордонних справ Угорщини Петера Сійярто, китайські компанії, такі як виробник електромобілів BYD або технологічний гігант Huawei, на сьогоднішній день інвестували в країну загалом близько 16 мільярдів євро.

Читати ще: Politico: Понад 60 євродепутатів вимагають забрати в Угорщини право голосу в ЄС

«Кредитна угода дозволяє фінансувати інвестиції в інфраструктуру та енергетичний сектор. Угода дозволяє утримати співвідношення державного боргу до ВВП в межах граничного рівня 28,9%», – повідомили в урядовій агенції в четвер після того, як видання вперше повідомило про угоду.

Нова китайська позика є найвищою часткою державного боргу, другою з яких є також позика від китайського Ексімбанку на залізничний проект Будапешт-Белград у розмірі $917 млн (877 млн євро на день отримання).

Хоча Portfolio зазначає, що відсоткова ставка є плаваючою, уряд не розкрив жодних подробиць щодо розміру відсоткової ставки, графіку погашення або інших деталей.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus