USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Росії офіційно заявили, що вивозитимуть продукти з окупованої частини України

28 Квітня 2022 08:46
У Росії законодавчі збори Красноярського краю вирішили красти зерно та продукти харчування з окупованої частини Херсонської області. Продукти забиратимуть в українських фермерів і привозитимуть до РФ, щоб компенсувати вплив від санкцій.

Про це йдеться на офіційному сайті оцвітання Красноярського краю, інформує Obozrevatel.

«Експропріація надлишків торішнього та нинішнього врожаю фермерів Херсонського регіону стане одним із інструментів надання допомоги малим формам господарювання, споживчим кооперативам», – йдеться у заяві.

Фактично йдеться про те, що фермери без оплати забиратимуть продукти харчування. Представник країни-окупанта – голова місцевого російського комітету Владислав Зирянов заявив, що такий досвід зможуть успішно впровадити надалі колеги з інших регіонів РФ.

«Після досягнення всіх цілей «військової операції» РФ в Україні, збільшити обсяги постачання для внутрішнього російського споживача можна буде також за рахунок переміщення продовольства з інших південних регіонів, взятих під контроль», – йдеться на сайті.

Проте, як пише Українська правда, пізніше з сайту Законодавчих зборів Красноярського краю РФ зникла новина про те, що депутати краю підтримали постачання зерна з Херсонщини, яку частково окупувала Росія. Стверджується, що ця новина – фейк.

«Офіційний сайт Законодавчих зборів було зламано. Новина про так звані постачання продовольства з України – фейк. Вона видалена зі стрічки», – йдеться у повідомленні.

Водночас ця новина залишилася в кеші.

Нагадаємо, військові РФ ввечері 25 квітня захопили будівлю Херсонської міської ради й почали наводити там свій лад.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus