USD 40.95 41.35
  • USD 40.95 41.35
  • EUR 41.20 41.50
  • PLN 10.50 10.67

У Німеччині забороняють мусульманські організації та мечеті через радикальний ісламізм

25 Липня 2024 06:42
Міністерство внутрішніх справ Німеччини заборонило Ісламський центр у Гамбурзі (IZH) та його підрозділи, назвавши його «екстремістською ісламістською організацією, що переслідує неконституційні цілі».

Про це заявили в Міністерстві внутрішніх справ Німеччини, пише Бабель.

Сьогодні вранці за рішенням суду влада у восьми німецьких землях провела обшуки 53 приміщень організації.

Окрім Ісламського центру в Гамбурзі, до складу якого входить мечеть імама Алі – одна з найстаріших у Німеччині та Європі, також заборонили її підрозділи у Франкфурті, Мюнхені та Берліні. У результаті закриють чотири шиїтські мечеті в Німеччині.

Торік у листопаді німецькі правоохоронці вже обшукали 55 обʼєктів організації у семи федеральних землях. Під час обшуків вилучили багато доказів, на основі яких сьогодні остаточно вирішили заборонити Ісламський центр у Гамбурзі та його підрозділи, зазначили в міністерстві.

«Сьогодні ми заборонили Ісламський центр у Гамбурзі, який пропагує ісламістську й тоталітарну ідеологію в Німеччині. Ця ісламістська ідеологія спрямована проти людської гідності, прав жінок, незалежної судової системи та нашої демократичної держави», — заявила міністерка внутрішніх справ Ненсі Фезер.

Читати ще: У ВР заблокували трибуну, вимагали заборонити УПЦ МП

Крім того, за її словами, Ісламський центр у Гамбурзі та його підрозділи поширюють агресивний антисемітизм.

«Ці розслідування, проведені з великими зусиллями, привели до того, що сьогодні ми оголошуємо про заборону Ісламського центру в Гамбурзі та його підрозділів. Це ще один послідовний крок проти ісламістського екстремізму. Для мене дуже важливо зробити чітке розмежування: ми не діємо проти релігії. Ми чітко розрізняємо ісламістів, проти яких вживаємо жорстких заходів, і багатьох мусульман, які живуть у нашій країні й мирно слідують своїй вірі. Наша заборона прямо не впливає на мирне сповідування шиїтської віри та релігії», – наголосила Фезер.

Читати ще: Громада у волинському селі залишилася з Московським патріархатом

У МВС Німеччині додали, що Ісламський центр у Гамбурзі діяв як прямий представник інтересів верховного лідера Ірану та підтримуваного Іраном ісламістського бойового угрупування Хезболла. Як зазначили в міністерстві, Ісламський центр у Гамбурзі діяв украй конспіративно, прикриваючись толерантною та суто релігійною організацією без жодних політичних звʼязків. Однак у результаті розслідування виявилося, що організація прагнула здійснити ісламську революцію в Німеччині.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
Платон Показати IP 25 Липня 2024 07:49
До бюргерів починає доходити, кого напускала комсомолка Анжелка Меркель. Алоїзович , на тому світі перевертається.
Жак Атталі до Платон Показати IP 25 Липня 2024 13:04
Як їй наказували, так і робила... от є "розумні особи", які щиро вірять, що політики щось вирішують
Українці Показати IP 25 Липня 2024 10:59
ВРУ - отак треба працювати !
Бернард Барух Показати IP 25 Липня 2024 13:05
Світові еліти готують громадянську війну в Німеччині?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus