USD 41.00 41.35
  • USD 41.00 41.35
  • EUR 41.20 41.55
  • PLN 10.50 10.70

У МОЗ пояснили, як продовжити інвалідність під час війни

10 Травня 2022 00:14
Як відомо, людям, які мають інвалідність, потрібно підтверджувати цей статус кожні 1-3 роки залежно від діагнозу. Утім наразі в умовах воєнного стану пройти спеціальні комісії люди не можуть.

У Міністерстві охорони здоров’я нагадують, що повторний огляд для продовження інвалідності можна пройти після завершення воєнного стану.

У міністерстві зазначають, що особам, в яких строк інвалідності закінчився, у період воєнного стану дозволено продовжити дію інвалідності заочно.

Повторний огляд, строк якого припав на період дії воєнного стану на території України, переноситься на строк після припинення/скасування воєнного стану, але не пізніше, як через шість місяців після його припинення/скасування.

Діти та дорослі з інвалідністю мають можливість отримувати, відповідно до індивідуальної програми реабілітації, без проходження повторного огляду ЛКК чи МСЕК:

- соціальні виплати;

- реабілітаційні послуги та допоміжні вироби (милиці, ходунки, крісла колісні), засоби інконтиненції, наприклад, памперси, катетери тощо;

- освітні послуги;

- відповідні пільги.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus