USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Ковельському МТМО провели дві унікальні операції на серці

4 Липня 2021 15:32
Ковельська лікарня стала третьою в Україні (після Києва та Одеси), де за три дні виконали ендоваскулярну оклюзію вушка лівого передсердя.

Такі інноваційні операції до цього часу не проводились в нашій країні. Це стало можливим завдяки співпраці з німецькою клінікою, пише газета Волинь.

Днями команда лікарів Ковельського МТМО спільно з проктором (куратором, - ред.) Криштофом Пуйдаком прооперувала двох хворих із вадами серця. Пацієнтам імплантували спеціальний пристрій.

42-річний професійний спортсмен перебував у Ковельському МТМО в листі очікування на трансплантацію серця. Через аритмію він п’ять років отримував максимальну медикаментозну терапію. Аби відмовитися від антикоагулянтів та в майбутньому уникнути інсультів, лікарі вирішили закрити вушко лівого передсердя. Тепер пацієнт не тільки зможе жити зі своїм власним серцем, а й повернутися до звичного способу життя.

Інший прооперований – 57-річний волинянин з постійною формою миготливої аритмії – переніс вже три інсульти. Оклюзія вушка лівого передсердя була єдиним шансом на порятунок. Тож нині пацієнту немає необхідності пожиттєво приймати кроворозріджувальні препарати.

Обидві операції пройшли успішно. Вони проводилися за допомогою ангіографа (із застосуванням рентгенологічного обладнання) через прокол у судині на нозі і не потребували хірургічних розрізів. Такі втручання дають змогу запобігти ризику інсульту та позбутися головної причини утворення тромбів у хворих з фібриляцією передсердь (аритмією).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus