USD 41.20 41.50
  • USD 41.20 41.50
  • EUR 41.20 41.65
  • PLN 10.80 10.93

У Данії фермери почали забій сотень тисяч норок, заражених коронавірусом

13 Жовтня 2020 07:40
Після того, як на фермах в Нідерландах виявили заражених коронавірусом норок, інфекція поширилася і серед хутрових звірів в Данії.

Данські ветеринари і фермери в четвер, 8 жовтня, почали їхній забій, повідомляє Страна з посиланням на агентство АР.

Коронавірус був зареєстрований мінімум на 63 фермах, де наразі є понад 2,5 мільйона норок.

На заражених фермах забоєм займається Данська ветеринарна і продовольча адміністрація. А власники, у яких тварини не інфіковані, але чиї ферми розташовані в межах 8 кілометрів від заражених, повинні присипляти своїх тваринок самі.

Масовий забій може розтягнутися на кілька місяців. Скільки тварин вже вбито, наразі невідомо.

Не всі фермери готові до таких заходів. У п'ятницю один із них відмовився дозволити представникам влади забирати у нього тварин, і їм довелося зрізати замок. А в минулі вихідні на двох фермах проти забою протестували активісти.

Влада Данії виплатить власникам неінфікованих норок 100% компенсацію за тварин. Натомість фермери, у яких виявили інфікованих тварин, отримають менше.

Данія – одна з найбільших експортерів норки в світі і виробляє близько 17 мільйонів шкірок на рік. Kopenhagen Fur, кооператив з 1500 данських заводчиків, поставляє 40% шкур в світі. Велика їхня частина йде в Китай і Гонконг.

Вчені намагаються з'ясувати, як норки заразилися і чи можуть вони передавати інфекцію людям.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus